Kalbėdama su laidos vedėja Ilona Juciūte, Vismantė atskleis, kad nors prie pokyčių dar priprasti nespėjo, abu su vyru į tai stengiasi žvelgti ramiai, kaip į natūralų procesą.
„Žurnalistų dėmesys padidėjo, tačiau prie šios situacijos priprasti dar nespėjau. Su laiku, žinoma, priprasime, ir ta gyvenimo tėkmė taps natūrali. Tačiau ji bus su begale atsakomybių ne tik mano vyrui Valdui, bet ir visai mūsų šeimai.
Toks dalykas šiek tiek gąsdina. Manau, kad taip jaustųsi kiekvienas – tave pradeda stebėti daug žmonių, tampi daug įdomesniu nei įprastai. Tačiau stengiamės šią situaciją priimti natūraliai. Niekas nepasikeitė – mes likome tokie patys žmonės, kokie ir buvome prieš tai“, – apie pokyčius atviraus V. Benkunskienė.
Moteris papasakos ir apie savo šeimos laisvalaikį. Pasirodo, kad tiek Vismantė, tiek Valdas mėgsta sukiotis virtuvėje. Anot Vismantės, vyras – puikus virtuvės šefas. O taip pat jis kas rytą sukuria jaukų ritualą, kuris leidžia kartu praleisti kuo daugiau laiko.
„Valdas dažniausiai gamina jūros gėrybės, taip pat mėgsta gaminti žuvį. O firminis jo patiekalas – aštuonkojis. Skanesnio nesu ragavusi jokiame restorane. Gaminimo technologiją jis yra ištobulinęs – žino, kiek jį virti, kokį garnyrą prie patiekti. Manau, kad virtuvėje turi būti tuomet, kai pats to nori. O Valdas tą daryti sugeba kuo puikiausiai.
Jis mane pasitinka su rytiniu kavos puodeliu, o prie jo visuomet atneša ir kažką skanaus. Kadangi dabar keliamės labai anksti, turime laiko ryte pabendrauti, paskanauti puodeliu kavos. Tai – maži dalykai, iš kurių mes kuriame didelius džiaugsmus“, – pasakos operos solistė.
Maisto gamyba artima ir Vismantei – meilę tam nuo vaikystės jai diegė šeima. O šiandien tai išaugo į norą virtuvėje gaminti tikrus kulinarinius šedevrus.
„Mano santykis su maisto gaminimu yra glaudus. Aš gaminti labai mėgstu. Toks pomėgis užsimezgė dar vaikystėje. Kai buvau maža, man niekuomet niekas nedraudė būti šalia maisto gamybos proceso. Man labai patinka lietuviška virtuvė. Jos receptus stengiuosi savitai paįvairinti. Taip pat mėgstu gaminti žvėrieną. Vieno savo firminio patiekalo išskirti negalėčiau, bet man labai patinka gaminti stirnienos troškinį su slyvomis, bulvių piure ir trumais“, – apie gurmaniškus skonius pasakos V. Benkunskienė.
Tačiau kulinarija – ne vienintelis bendras ir malonumą teikiantis poros užsiėmimas. Vismantė ir Valdas labai mėgsta keliauti ir savo išvykas paversti savitu patyrimu.
„Mes labai mėgtame keliauti. Anksčiau keliaudavome ekspromtu – greitai susirasdavome skrydžių bilietus ir kažkur iškeliaudavome. Jeigu keliaujame į nepažintą kraštą, visuomet stengiamės aplankyti tos šalies pagrindines vietas. Tačiau tai stengiamės daryti truputį išeinant iš komforto zonos. Pavyzdžiui, miestą apkeliauti pėstute ar pereinant per visas siauras gatveles. Kai viešėjome Venecijoje, ir su Valdu vakare išėjome pasivaikščioti jaukiomis miesto gatvelėmis, prisimenu, kad mums netikėtai gimė daina, kurią Valdas suniūniavo. Tokie maži momentai kelionėse kuria labai jaukius prisiminimus“, – kelionių užkulisiais dalinsis žinoma moteris.
Kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Vismante, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš visai šeimai tinkantį patiekalą – jautienos panini. Kaip tokį patiekalą įvertins ryto viešnia?
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val. tik per TV3!