Jos susirinko įvertinti neseniai duris atvėrusio restorano „Kiškio kopūstai“ meniu. „Kaip pas mamą vaikystėje“, – kalbėjo kviestinės viešnios, o patiekalus skanavo ir jų vaikai.
„Kiškio kopūstai“ įkūrėjai tikina, kad tokio restorano Vilniuje, „Ogmios mieste“, daugiau nerasi. Restorano meniu – namų virtuvė, kelianti sentimentus. Akį traukia ir stilinga aplinka, kurioje vyrauja švelniai ruda ir balta spalvos, sidabrinės detalės, šiais metais į madą grįžusios „Terrazzo“ stiliaus plytelės, sukeliančios malonius sentimentus. Žinomos mamos, tinklaraštininkės, socialinių tinklų garsenybės sakė – nostalgiją sukeliančio restorano Vilniuje labai trūko. Restorane yra ir vaikų kampelis, kur jie gali žaisti, tėvai ramiai pavalgyti.
Daržovių lazdelės su varškės užtepėle, daržovių žagarėliai su plaktu sviestu, rūgštynių sriuba, šaltibarščiai, gruzdinta šaltiena su marinuotomis daržovėmis, grybais įdaryti putpelės kiaušiniai, silkė su juodos duonos traškučiais, žuvies piršteliai su pikantišku padažu, varškėčiai, žagarėliai – šiuos nostalgiškus patiekalus skanavo svečiai. Desertui laukė spalvotos želės kubeliai ir visų mėgstamas tinginys. Daug pagyrų sulaukė ir nepelnytai pamirštas naminis kompotas ir naminė gira. Visi patiekalai pateikiami žaismingai tam, kad būtų ne tik gardūs, bet ir traukiantys akį.
Renginį vedė tinklaraščio, skirto mamoms, autorė Sotera Šveikauskaitė. Moteris pasakojo besirūpinanti, ką valgo dukra. Todėl ją dažnai galima sutikti ekologiško maisto krautuvėlėse, turguje. Sotera džiaugėsi, kad pagaliau Vilniuje atsirado naminio maisto restoranas, kuriame galima rasti paprastų, tačiau skoniu neprastų patiekalų. „Toks maisto meniu patiks tiek vaikams, tiek jų tėvams. Ne veltui šie patiekalai yra populiarūs tiek metų. Tėvams jie sukels nostalgiją, o vaikams tai galbūt dar neatrasti skoniai“, – įsitikinusi moteris.
Renginyje apsilankiusi verslininkė Julija Žižė pasakojo, kad nostalgiški patiekalai jos šeimoje yra labai populiarūs. Žinoma moteris labai mėgsta gaminti ir, kaip tikina, daro tą puikiai. Žižių šeimoje ypač mėgstamos tradicinės sriubos, įvairios daržovienės, kotletai su kopūstais. Renginio viešnia perka tik ekologišką mėsą: triušieną, veršieną. „Galiu gaminti tiek gurmaniškai, tiek tradiciškai. Vakar užsimaniau guliašo, tai pagaminau visai šeimai. Stengiuosi pamaitinti vaikus ir pati pavalgyti. Vyresnė dukra Lėja labai mėgsta košes, neturiu problemų dėl maitinimo. Ji valgo viską ir daug“, – pasakoja moteris.
Žižių šeima mėgsta lankytis ir kavinėse. Svarbiausia Julijai, kad maistas būtų šviežias, produktai kokybiški. „Esu išranki maitinimo vietoms. Turiu sąrašą restoranų ar kavinių, kur mėgstu lankytis. Man labai svarbu, kad maistas būtų skanus. Jei aš esu alkana ir nepavalgau skaniai, būnu labai pikta. Man maistas yra svarbiau už miegą“, – šypsosi pašnekovė.
Pusryčiuose apsilankiusi trijų mažylių mama Simona Lipnė pasakojo šiuo metu su vyru valganti į namus atkeliaujančius maisto rinkinius. Moteris juokėsi, kad ryte liko be pusryčių – juos suvalgė vaikai. Metų ir aštuonių mėnesių vaikus auginanti Simona jiems pradėjo duoti keptą maistą – anksčiau jį virdavo, troškindavo. „Įdomu tai, kad namie Patricija nevalgo varškėčių, o štai čia, „Kiškio kopūstuose“, kramto pasigardžiuodama. Vadinasi, reikės čia grįžti valgyti varškėčių. Labai mėgstame restoranus, kuriuose vaikams yra, ką veikti. Todėl „Ogmios miestas“ yra mūsų labai mėgstamas, dažnai čia užsukame“, – šypsojosi socialiniuose tinkluose išgarsėjusi mama.