Kaip ir kiekvienais metais Inga dalijasi nuotraukomis iš Rugsėjo 1-osios šventės.
Žinoma moteris „Facebook“ asmeninėje paskyroje pasidalijo nuotrauka, kurioje šios svarbios mokslo ir žinių dienos proga pozuoja su pačiais artimiausias žmonėmis. Tai – vyras Aivaras, dukrelė Estela bei sūnus Gabrielius. Visi jie – tarpusavyje susiderinę, stilingi ir elegantiški.
Stumbrų šeimoje dalytis šventės nuotraukomis jau tapo tradicija, pamatykite, kaip garsi šeima keitėsi per kelerius metus. Panašu, kad Inga nepavaldi laikui.
Garsi moteris su vyru mėgsta vaikus palepinti įvairiausiomis kelionėmis, tačiau neslepia, jog svarbiausia – išsilavinimas. Pora stengiasi, kad jie gerai mokytųsi, bet leidžia jiems džiaugtis ir savo pomėgiais.
Inga yra pasakojusi, jog abi jos atžalos yra pirmūnai, semestrus baigia net su pagyrimo raštais. Stropiai besimokantys vaikai laiko randa ir savo mėgstamoms veikloms. Gabrieliaus hobis – futbolas, o Estelos – kulinarija.
Pirmieji žingsniai kulinarijos link
Moteris pasakojo, jog apie savo dukros pašaukimą sužinojo prieš 5 metus. Mergaitė dar anksčiau yra bandžius lankyti šokius, muziką. Šios sritys Estelai neblogai sekėsi, tačiau mama pripažįsta, kad tai nėra jos aistra. „Aš pamačiau, kad vaiko akys pradėjo žibėti tada, kai ji darė tai, kam yra pašaukta – maisto gamybai. Galbūt tai yra jos pašaukimas, galbūt – aistra, galbūt – hobis. Laikas parodys…“
Anot Ingos, mergytė jau nuo mažų dienų save realizuoja maisto gamyboje. „Kai mes su vyru kažkur išeidavome, ji likdavo su aukle. Mes grįždavome ir rasdavome ne tik, kad pridarytų darbelių, bet ir priruoštų patiekalų. Jos visuomet gamindavo su aukle. Galbūt todėl, kad auklės toks buvo pomėgis ir aistra. Tai ji visą šią aistrą perdavė Estelai. Ji labai užsikabino už to.“
Estelos pirmieji patiekalai buvo įvairiausi desertai, o dabar ji geba gaminti ir karštus maistus. Pereiti nuo desertų iki rimtesnių patiekalų paskatino Inga. „Pati pradžia buvo nuo desertų: keksiukai, tortai, žele. Kai jau mamytei pradėjo augti papildomi kilogramai, aš jai sakiau, kad galbūt jau reikėtų pradėti gaminti kažką rimčiau. Dabar ji gamina viską: sriubą, mėsą, šaltus, karštus patiekalus“, – juokauja moteris.
Kulinarijos rubrika – žurnale
Turbūt dauguma mano, kad mama privalo tvarkyti namus, gaminti maistą ir plauti indus. Tačiau Stumbrų šeimoje to nėra. Visi draugiškai padeda vieni kitiems, nelaukia, kol grįš Inga namo ir viską sutvarkys. „Jeigu, tarkim, sugedo elektros lemputė, aš tikrai nelauksiu, kol grįš vyras ir ją pakeis. Aš ją paimu ir pakeičiu. Jeigu yra neplauti indai, vaikai mielai juos išplauna. Jeigu man užimta diena, o Estelai laisva, ji man net paskambina ir paklausia, ką man padaryti valgyti. Tai neturi būti kažkokia prievarta, jeigu tu versi vaiką kažką daryti, tai galiausiai šis noras dings.“
Inga džiaugiasi, kad maisto gamyba puikiai sekasi Estelai. „Greitai išeis jos rubrika žurnale. Ją rašyti pakvietė Alfas Ivanauskas, ji turės atskirą rubriką žurnale „Verdu ir kepu“. Net 6 puslapius! Mes be galo džiaugiamės ir žavimės tuo. Toje rubrikoje bus pateikti jos receptai“, – džiaugiasi moteris.
Anot jos, šefo profesija kuo toliau, tuo labiau vertinama. „Galbūt anksčiau šefo profesija nebuvo vertinama, o dabar ji yra labai garbinga. Manau, kad su virtuvės mitų griovėjais atėjo tam tikra revoliucija ir perversmas maisto kultūrai Lietuvoje. Jeigu tu esi geras šefas, pasaulinės reikšmės, tu gali uždirbti labai didelius pinigus“, – pasakojo moteris.