• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą įvyko restorano „Prancūzai“ pirmojo gimtadienio šventė ir naujojo meniu pristatymas. Kaip rašoma pranešime spaudai, prie šio meniu restorano šefas ir komanda dirbo ilgiausiai.

67

Trečiadienio vakarą įvyko restorano „Prancūzai“ pirmojo gimtadienio šventė ir naujojo meniu pristatymas. Kaip rašoma pranešime spaudai, prie šio meniu restorano šefas ir komanda dirbo ilgiausiai.

REKLAMA

Renginyje apsilankė visas būrys restoranų kultūrai neabejingų garsenybių. Šventėje pasirodė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignières-Counathe, Saugirdas Vaitulionis, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Inga ir Aivaras Stumbrai, Diana Dargienė su dukra, Ingrida Martinkėnaitė, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Sofio Gelašvili, Rūta Elžbieta Pitkauskienė, Joringis Šatas, Irena Marozienė, LNOBT direktorius Jonas Sakalauskas, Deimantė Kazėnaitė, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi ir kiti.

„Praėjusiais metais pakeitėme du meniu: pavasario ir vasaros, rudens ir žiemos. Šiame renginyje pristatome trečiąjį. Neslėpsime – prie šio meniu dirbome ilgiausiai. Jame – mūsų restorane dar neragauti skoniai. Naujasis meniu kvepia pavasariu, Prancūzija ir romantika“, – pasakoja restorano šefas Paulius Janušas.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkę svečiai skanavo šio sezono pažibą – kalmaro koją, patiektą su prancūziška klasika – daržovių troškiniu „ratatouille“. Senojo meniu vienas populiariausių patiekalų – antienos „rilettes“ – atnaujintas pavasariškomis natomis ir naminiais skrebučiais. Šių metų meniu naujokės – burgundiškos sraigės taip pat sulaukė gausybės komplimentų.

REKLAMA

Pagrindiniuose patiekaluose paukštienos restorano klasika – patarška nustebino midijų padažu. Naujajame meniu didelis dėmesys skirtas prancūziškoms tradicijoms – avienos, jautienos kepsniams ir P. Janušo idėjoms – daržovių „ratatouille“ su trumais ir ožkos sūriu. Desertui svečių laukė tradicinis krembriulė ir šokoladinis kreminis desertas su avietėmis.

Renginyje apsilankiusi D. Kazėnaitė yra tikra restoranų mylėtoja. Žinoma vizažistė kartu su savo sužadėtiniu Gediminu Žilinsku labai mėgsta apsilankyti įvairiuose restoranuose ir išbandyti meniu. Prancūzų virtuvės patiekalai yra vieni iš tų, kurių D. Kazėnaitė nepraleidžia progos paragauti. Mergina ypač mėgsta tradicinį krembriulė desertą. Jis yra mėgstamiausias prancūzų virtuvės patiekalas. Mergina su malonumu išbando restoranuose prancūzišką svogūnų sriubą, paukštienos patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA

„Prancūzų virtuvė mūsų šalyje nėra labai dažna. Todėl džiugu, kad atsiranda tokių restoranų, kur galime pasinerti į prancūziškus skonio potyrius. Esu buvusi Kanuose, Paryžiuje. Labai patiko atrasti restoranėlių, kuriuose maistas primena vietinę namų virtuvę. Tokiose vietose valgo vietiniai, o maistas yra nepriekaištingas. Na, o prabangiose restoranuose patiekalai buvo aukštame lygyje“, – pasakoja renginio viešnia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujojo meniu patiekalus panoro išragauti ir dizainerė Viktorija Jakučinskaitė. Moteris pasakojo esanti tikra Prancūzijos mylėtoja, šią šalį lankiusi septynis kartus. „Tai labai charizmatiška šalis. Man patinku jų kultūra, šalis, maistas, gyvenimo skonis. Prancūzės mėgaujasi gyvenimu, spinti vidiniu grožiu ir pasitikėjimu“, – pasakoja V. Jakučinskaitė.

Žinoma moteris yra tikra klasikinės prancūzų virtuvės mylėtoja. Labiausiai dizainerei patinka prancūziškas paštetas „Foie gras“ ir tai, kad prancūzai jį derina su didkepsniu ir bulvėmis. Viktorija dievina prancūziškus desertus – šiai saldžiai nuodėmei moteris negali atsispirti. „Man labai patinka, kad prancūzai eina duonos pirkti į duonos parduotuvę, mėsos – į mėsos, daržovių – į daržovių parduotuvę. Jie žino, kas yra geras maistas ir geras skonis“, – šypsosi V. Jakučinskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų