„Šį kartą laidoje ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški. O norintiems kažko ypatingo, pademonstruosiu ir marinuoto šnicelio receptą. Saldžiajai laidos daliai kartu paruošime vyniotinį: minkštą, purų, gardintą uogiene ir plakta grietinėle“, – atskleidžia K. Starkienė.
Deserto receptas žiūrovų lauks laidoje, o vištienos šnicelio paslaptimi Kotryna dalijasi jau dabar.
Vištienos šniceliui reikės:
vištos krūtinėlės;
miltų;
kiaušinių;
baltos duonos džiūvėsėlių;
apelsino;
„Well done“ šviežių žolelių (šalavijų, rozmarinų, čiobrelių, petražolių);
kelių česnako skiltelių;
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.
Gaminimo eiga
Vištos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir išmuškite kočėlo pagalba – mėsa turi būti labai plona. Į smulkintuvą sudėkite šviežių žolelių lapelius, česnako skilteles, įspauskite apelsino sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Išmuštą mėsą sudėkite į platų dubenį ir užpilkite paruoštu žolelių marinatu. Palikite šaldytuve valandai.
Per tą laiką paruoškite tris atskiras lėkštes: vienoje įberkite kelis šaukštus miltų, kitoje išplakite kelis kiaušinius, o į trečią suberkite baltos duonos džiūvėsėlius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus – jo turėtų būti tiek, kad mėsa imtų „plūduriuoti“.
Marinuotą vištos krūtinėlę apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškart dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptą šnicelį pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!