Nors Lietuvoje populiariausia ant grilio ruošti mėsos patiekalus, nederėtų užmiršti ir žuvies. Būtent todėl šio penktadienio TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius metė dalyviams iššūkį – pagaminti gardžiausius lašišos patiekalus!
Receptas nustebino laidos svečius
Laidos dalyvis Laurynas Suodaitis gamino lašišą, pagardinta kava.
„Įdomus, neseniai atrastas receptas“, – sakė jis laidoje.
Taip pat L. Suodaitis atskleidė, iš kur sužinojo apie šį receptą.
„Šį receptą man papasakojo Robertas – Europos steikų kepimo čempionas. Manau, kad jis tikrai neprimelavo, jog bus labai skanu“, – prabilo jis, tačiau netrukus pripažino, kad ir pats šį receptą išmėgino pirmą kartą.
Sunku nebus, tą tvirtino ir pats Laurynas.
„Lašiša, druska, pipirai, cukrus, kava ir viskas. Proporcijos – iš akies. Turi gražiai pasidengti, kad išeitų graži glazūra, plutelė, tarsi griliažas. Tai yra tikrai nesudėtingas receptas“, – kalbėjo Laurynas.
Norėdami pamatyti, kaip Laurynas gamino šį patiekalą, žiūrėkite laidą „LIDL grilio talentai“:
Nustebino ne tik grilio profesionalė Emilija, bet ir jos priešininkas, verslininkas Laurynas Suodaitis. Tokio recepto, kurį jis atskleidė laidoje, nebus girdėjęs net kulinaras V. Radzevičius!
Anot laidos vedėjo, yra daugybė būdų, kaip gardžiai paruošti žuvį. O keliais, kuriuos mėgsta pats, jis pasidalins ir su žiūrovais.
„LIDL grilio talentai“ – kiekvieną penktadienį, 17.55 val. per TV3!