Pirmojoje laidoje susitiks Prancūzija ir Italija. Gian Luca parodys, kaip pasigaminti naminę picą. Jei dar nebandėte tešlos pasigaminti patys, tai jau pats laikas, nes procesas tikrai nėra sudėtingas – svarbiausia laikytis keleto taisyklių. O įdarui šefas pasiūlys panaudoti konservuotus krilius (krilvėžius), kurie yra sveikas, natūralus ir baltymingas produktas. Ypač bus patenkinti jūros gėrybių mėgėjai.
O Ali Gadžijevas nukels į Prancūziją ir iškeps nuostabų Madeleinų pyragą su sodriu maskarponės kremu bei daug uogų, kurios neleis pamiršti tik tik prabėgusios vasaros.
Nauji receptai, linksmi pokalbiai bei visada puiki nuotaika – šį šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Naminė pica su kriliais
Picos padui reikės:
600 g kvietinių miltų; 300-400 g šilto vandens; 15 g šviežių mielių; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus; 2 arb. š. druskos.
Įdarui reikės:
Natūralaus pomidorų padažo; 2-3 vnt. mocarelos sūrio; žalių alyvuogių; juodų alyvuogių; 0,5 raudonojo svogūno; kaparėlių; konservuotų krilių (krilvėžių); citrinos; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus.
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su aliejumi. Iš miltų ant darbastalio ar į didelį indą suberti kauburėlį ir jame suformuoti duobutę, į kurią palaipsniui ir iš lėto pilti vandenį bei po truputį minkyti tešlą. Vandens kiekis priklauso nuo miltų ir nuo patalpoje esančios drėgmės. Minkyti iki minkštos vientisos masės. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką lygiu paviršiumi, įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvelė, kad nekvėpuotų, ir palikti šiltai, kad iškiltų (22°C temperatūroje kyla apie 2 val.).
Tešlą galima pasigaminti ir iš vakaro ir brandinti šaldytuve. Tokiu atveju reikia pamažinti mielių kiekį iki 4 g.
Delnus ištepti aliejumi ir iškilusią tešlą pirštų pagalba paskleisti orkaitės skardoje. Jei norite storapadės picos, palikti skardoje išformuotą tešlą, kad dar kartą iškiltų.
Picos padą aptepti natūraliu pomidorų padažu ir išdėlioti pjaustytą ar plėšytą moceraleos sūrį. Tuomet dėti konservuotus krilius, alyvuoges, kaparėlius, griežinėliais pjaustytus svogūnus ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių konvekciniu režimu. Jei orkaitėje yra picos kepimo funkcija, rinkitės ją, rezultatas bus dar geresnis.
Madeleinų pyragas
Biskvitui reikės:
140 g miltų; 70 g cukraus pudros; 1 arb. š. kepimo miltelių; 1 arb. š. druskos; 3 kiaušinių; 80 g medaus; 120 g sviesto; 30 g pieno; 120 g tirpinto sviesto; 1 citrinos.
Kremui reikės:
500 g grietinėlės; 150 g maskarponės kremo; 120 g cukraus pudros; vanilės ekstrakto.
Pyrago dekorui reikės:
Braškių; šilauogių; aviečių; trešnių.
Inde sumaišyti visus birius ingredientus.
Kitame inde išpurenti kiaušinius su medumi. Į gautą masę supilti birius ingredientus ir atsargiai išmaišyti silikoninės mentelės pagalba. Tuomet supilti pieną ir po truputį maišant pilti lydytą sviestą. Įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir permaišyti, kad skonis gerai pasiskirstytų.
Kepimo formą ištepti sviestu ir tešlą supilti į kepimo formą. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių konvekciniu režimu.
Visus kremui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir plakti iki purios masės. Paruoštu kremu konditerinio maišelio ir antgalio pagalba dekoruoti atvėsusį biskvitą. Šiek tiek palaikyti šaldytuve, kad kremas sustingtų ir būtų stabilesnis.
Tuomet belieka tortą dekoruoti uogomis. Jų tikrai nereikia gailėti, kadangi jos suteikia tiek nuostabų vaizdą, tiek gaivaus skonio.
Skanaus!