Jei jau TV3 laidos „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca Demarco sugebėjo nustebinti save, tai pavyks visiems. Kas gali būti geriau, nei sultinga vištiena viduje ir traški, sūrio su čiobrelių prieskoniu plutelė išorėje? O skonius dar labiau sustiprina orkaitėje keptos paprikytės su sūrio įdaru ir apskrudusia rūkyta šonine išorėje.
O koks yra tobulas desertas? Kaip pasakytų Gian Luca, tas, kuriame yra pistacijų. Taigi Ali Gadžijevas pradžiugins bičiulį ir pagamins pistacijų keksiukus. Purūs, drėgni, lengvi pyragėliai yra tikras džiaugsmas savaitgaliui.
Labai gardūs receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9.00 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Traškios vištienos blauzdelės su paprikomis
Jums reikės:
6-8 vištienos blauzdelių; alyvuogių aliejaus; druskos
Tešlai apvoliojimui reikės:
80 g tarkuoto parmezano sūrio; 100 g kreminio sūrio; 100 g šviesaus alaus; 80 g miltų; 1 kiaušinio; druskos; pipirų
Apvoliojimui reikės:
90 g džiūvėsėlių; 70 g tarkuoto parmezano sūrio; maggi vištienos prieskonių
Įdarytoms paprikoms reikės:
10-12 mažų paprikyčių; 200 g kreminio sūrio; 50 g tarkuoto parmezano sūrio; šakelės šviežio čiobrelio; 10-12 rūkytos šoninės juostelių
Vištienos šlauneles apvirti pasūdytame vandenyje 15 min.
Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti. Turi gautis vientisa skystoka masė.
Atskirame plokščiame inde sumaišyti džiūvėsėlius, parmezano sūrį ir prieskonius vištienai.
Vištieną ištraukti iš vandens su kiaurasamčiu ir padėti ant popierinio rankšluosčio. Šiek tiek palaukti, kad nugaruotų drėgmė.
Blauzdeles mirkyti tešloje ir apvolioti džiūvėsėliuose. Kepti puode gerai įkaitintame aliejuje (bent 170°), kol įgaus auksinę spalvą.
Garnyrui labai tinka orkaitėje keptos paprikos. Paprikų įdarui sumaišyti kreminį sūrį, parmezaną ir šviežius čiobrelio lapelius. Paprikas ties koteliu nupjauti ir išimti sėklytes. Jas prikimšti įdaru. Apvynioti šoninės juostelėmis. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apibarstyti parmezano sūriu. Kepti iki 150° įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. konvekciniu režimu.
Pistacijų keksiukai
Jums reikės (10-12 keksiukų):
80 g sviesto; 35 g lazdyno riešutų; 30 g migdolų miltų; 95 g cukraus pudros; 50 g miltų; 30 g pistacijų pastos; 2 kiaušinių trynių; 1 kiaušinio; 2 kiaušinių baltymų; 25 g cukraus
Glajui reikės:
1 stiklainio abrikosų džemo; 0,5 stiklinės vandens; 50 g romo
Pradžiai reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį virinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol pasidarys miltų konsistencija. Supilti miltus ir šiek tiek permaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
2 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase.
Konditerinio maišelio pagalba užpildyti ½ keksiukų formelių.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C ir įdėjus kepti sumažinti iki 160°C. Kepti apie 20-25 min.
Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 min, kad atvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
Kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Šiek tiek palikti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.
Skanaus!