Nelaiminga padavėja iš Glazgo atskleidė savo gana neįprastą baimę, būdingą maisto pramonės atstovams – pomidorų padažų fobiją.
23 metų Alexandria Govan paaiškino, kaip „kečupo baimė“ veikia jos darbą, ir socialiniame tinkle „TikTok“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip ji dūsauja ir krūpčioja, kai papildo „Heinz“ kečupo butelius, rašo nypost.com.
Baimę jaučia daugiau nei dešimtmetį
„Kečupo baimė atsirado po to, kai mano sesuo ant manęs išpylė visą butelį kečupo, – sakė ji naujienų agentūrai „Jam Press“ pridūrusi, kad šią fobiją jaučia nuo 12 metų. – Kvapas, net spalva, verčia mane krūpčioti.“
A. Govan, kuri taip pat nemėgsta ir daugumos kitų padažų, pavyzdžiui, majonezo, teigė, kad kečupo nekenčia taip stipriai, kad net susiraukia išgirdusi garsą, kai restorano klientai iš butelio išsispaudžia šio pagardo ant savo patiekalų.
„Kai darbe tenka dirbu su kečupu, turiu įveikti savo baimę, – sakė ji. – Manau, kad labiausiai mane atstumia acto kvapas.“
Nors tai atrodo labai neįprasta, tačiau ši fobija, vadinama „mortuusequusphobia“, atrodo buvo vyraujanti tema komentarų skiltyje. Kai kurie net teigė, kad „verktų“, jei jiems tektų dirbti su šiuo pagardu.
„Tikrai maniau, kad esu vienintelis žmogus pasaulyje, bijantis kečupo“, – rašė vienas „TikTok“ vartotojas.
„Kečupas yra tikras velnias“, – komentavo kitas.
„Aš taip nekenčiu kečupo“, – pritarė dar vienas. „Kečupo fobija yra tokia tikra“, – pridūrė kažkas kitas.
„Maniau, kad tik man vienai būdinga ši baimė, negaliu kečupo pakęsti“, – pritarė viena moteris.
@alexandriahgovanx fear of ketchup
♬ original sound - ᶜ ʰ ˡ ˡ ˣ ᵉ ᵈ ⁱ ᵗ ˢ
Tačiau kai kurie žiūrovai nesuprato tokios priešiškos reakcijos.
„Tai kečupas, drauguži, palik jį ramybėje“, – priekaištavo vienas.
„Neprisimenu, kad kas nors nebūtų išgyvenęs po susidūrimo su kečupu“, – ironizavo kitas.
„Man patinka kečupas, galėčiau jį valgyti šaukštais“, – pridūrė kažkas.