Vakaro nuotaiką kūrė Leonas Somovas, ant baro, virtusio scena, populiariausius muzikinius kūrinius atliko dainininkė Gintė Sičiūnaitė, o žvaigždės dalinosi gudrybėmis, kaip paruošti gardžiausią kepsnį, kuriam nesugebės atsispirti net didžiausias gurmanas.
Populiariausių sostinės restoranų – Vilniaus – gatvėje įsikūrusio „Meating Room“ atidarymo nepraleido krepšininkas Darjušas Lavrinovičius.
Žymus sportininkas prisipažino, kad negali ištverti nei vienos dienos be gardaus jautienos didkepsnio, o vos radęs laisvą minutę pats stoja prie grilio ir stebina šeimą vis naujais receptais:
„Galbūt daugelis nepatikės, bet man gaminti labai patinka ir kai tik atšyla oras – aš gaminu kasdien. Mūsų šeimoje esu atsakingas už gaminimą ant kepsninės, aš labai mėgstu jautienos kepsnius, juos kepu kiekvieną vakarą. Ir nors šeimos nariams labiau patinka vištiena, manęs ja nesuviliosi.
Beje, beveik visi sportininkai dažniausiai savo mytyboje renkasi būtent tokį maistą, taip ir jėgų daugiau būna, ir norint palaikyti geras kūno formas padeda.
Taip pat, išduosiu vieną savo nuodėmę – jaučiu silpnybę keptoms bulvėms, tad jų mano lėkštėje prie gardžios mėsos irgi netrūksta, bet bandysiu šiandien rasti alternatyvų ir nusižiūrėti receptų nuo restorano šefės.“
Atidarymo vakarą žvaigždes maistu žavėjo garsi šefė – Greta Drazdauskaitė, kuri pastaruosius kelerius metus dirbo ir vadovavo virtuvei geriausiu pasaulyje pripažintame steakhouse restorane Anglijoje.
Talentingos leituvės ypatingai ruošti patiekalai populiarioje Londono vietoje sužavėjo net ir pasaulines žvaigždes. Dėl jos patiekalų dažna restorano viešnia buvo net dainininkė Taylor Swift.
Pasak G. Drazdauskaitės, norint pagaminti gardžiausią kepsnį būtina viską daryti preciziškai: „Labai džiaugiuosi grįžusi į Lietuvą. Galima sakyti, kad mano asmenybė susiformavo Anglijoje, nes ten praleidau ne vienerius metus.
Dabar esu be proto patenkinta savo virtuvės komanda ir tuo, kad visi kartu galime kurti aukščiausio kalibro patiekalus. Norint gardaus maisto reikia gaminti su didžiule meile, o jos mums netrūksta.“
Neseniai Londone savo naują vaizdo klipą nufilmavęs Jonas Nainys-Jovani taip pat neabejingas jautienos kepsniams ir juos renkasi itin išrankiai: „Maždaug prieš dvidešimt metų užsienyje pirmą kartą paragavau išties gero steak’o, nuo to laiko tai vienas mano mėgstamiausių patiekalų.
Aš šiek tiek pavydžiu, kad šis restornas atsidarė pirmiau nei mano. Visuomet norėjau turėti tikrai gerą kepsnių restoraną, nes ir pats labai mėgstu juos gaminti. Čia lankausi ne pirmą kartą ir galiu pasakyti, kad tai bene geriausia vieta norint tikrai gero kepsnio.“
„Meating Room“ vadovas Aušrimas Žlabys sako, kad įkurtį restoraną sugalvojo ne tik dėl gero ir kokybiško maisto, bet ir išskirtinės erdvės, kur kiekvienas galės pasijusti ypatingu: „Londone praleidau daugybę metų ir nuolat svajojau grįžti į Lietuvą ir atidaryti restoraną. Taigi, nors Vilnius yra kosmopolitiškas miestas ir šiandien tikrai gali lygiuotis su Londonu, neabejoju, kad mums pavyks čia įnešti dar daugiau didmiesčio dvasios. Mūsų kolektyve dirba žmonės iš įvairių pasaulio šalių, kiekvienas – profesionalas, bandysime nustebinti kiekvieno skonį.“
Renginio nepraleidusi Nijolė Jagelavičienė sako, kad jai skaniausias patiekalas yra tada, kai pagamintas iš kokybiškiausių ingredientų, o gardus patiekalas dažnai tampa ir naujų draugysčių pradžia: „Agnė mane išmokiė vienos labai svarbios taisyklės – kiekvienas maistas privalo būti gaminamas su meile. Meile maistui, meile sau ir meile tam, kam gamini. Jeigu visos šios sudedamosios dalys yra – viskas pasiseks ir bus nepriekaištinga.
O jei pagalvotumėte, kada jūsų gyvenime nutiko įsimintini įvykiai, pasirašytos svarbios sutartys, užsimezgė naujos draugystės, dažnai tuose įvykiuose jus lydės ir skanus maistas. Tad geras patiekalas yra ne tik apie valgymą, bet ir emocijas, kurias patiriam.
O jeigu norite gardaus kepsnio pagal Nijolę, tai pagardinkite jį kiaušiniu, labai smulkiai pjaustytais marinuotais agurkėliais bei svogūnu. Sumaišykite viską, įdėkite meilės ir pasidalinkit su artimu sau žmogum.“