Jos paaiškinimas apie kavos pupelių kilmę sukėlė pasibaisėjimą ne tik tarp jos gerbėjų, bet ir tarp plačiosios visuomenės, kuri iki šiol nežinojo visų šios itin brangios kavos gamybos proceso detalių.
Atskleidė gamybos procesą
Socialinio tinklo „TikTok“ kūrėja @Lucijawithqs platformoje skelbia daugybę įrašų apie pasaulio kultūrą ir maistą, o neseniai paragavo, kaip teigiama, brangiausios pasaulyje kavos. „Kopi Luwak“ kavos kaina ir žinomumas priklauso nuo tradicinio jos gamybos būdo, kurį Lucija atskleidė savo išplitusiame įraše.
Tačiau šios kavos, kurią kai kuriose Jungtinės Karalystės mažmeninėse parduotuvėse galima įsigyti net už 130,99 svarų sterlingų už 500 g, gamybos procesas sukėlė visuomenės atstovų pasibjaurėjimą, nes jie suprato, kaip ši kava įgauna unikalų skonį.
Brangiausia Balyje kava Liucijai įspūdžio nepadarė, nes, pasak jos, „skonis geras, bet nieko ekstravagantiško“. Tačiau jos gaminimo procesas šokiravo „TikTok“ vartotojus, kurie sako, kad sužinoję apie kavos kilmę, jos negertų, skelbiama mirror.co.uk.
„TikTok“ kūrėja savo įrašo pradžioje užsimena, kaip ji gaminama, glostydama parduotuvėje esančią Azijos palmių civetą (dar vadinamą musangu).
Kaip atskleidė Lucija, šie gyvūnai yra neatsiejama kavos gamybos proceso dalis. Pasiėmusi „Kopi Luwak“ kavos, kainuojančios vos 3,14 dolerio (2,84 eur.), ji paklausė baristos, kaip gaminamos pupelės. Jis atskleidė, kad civetos suėda ir suvirškina pupeles, po to jos „nuplaunamos šiltu vandeniu, paskui dedamos į saulę gal vienai, dviem dienoms ir skrudinamos“.
Nebuvo sužavėta skoniu
„Kopi Luwak“ kavos pupeles iš dalies suvirškina civetos, kurios fermentuoja pupelėse esančias vyšnias, suteikdamos pupelėms unikalų skonį.
„Tai ypatinga kava, nes šie gyvūnai ėda kavos pupeles ir išsirenka geriausias. Jie jas suvalgo, tada jų skrandyje įvyksta fermentacijos procesas ir jie išsižioja. Išbandžius kavos skonį paaiškėjo, kad tai ne vaisinio, o sodraus skonio kava“, – išbandžiusi kavą sakė Liucija.
„TikTok“ vartotojai, atsakę į Lucijos vaizdo įrašą, pasibaisėjo ir prisiekinėjo, kad kavos neragaus. Vienas jų rašė: „Esu indonezietis, bet niekada neragavau Luwak kavos. Nemanau, kad paragausiu.“
Kitas rašė: „Ar tai tikra?“ Tačiau kiti mano, kad unikalus pupelių skonis ir gaminimo procesas yra nuostabus malonumas, o vienas iš jų netgi rašė: „Tai yra unikalus skonis: „Mano draugas iš Šveicarijos pamišęs dėl Luwak kavos, visada jos nori“. Kitas pridūrė: „3 doleriai???? Oho, tai pigiausia „Luwak Kopi“, brolau. Mostluwak kainuoja nuo 20 iki 100 dolerių.“