• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujieji metai – šventė, kurios negalima praleisti. O kad ji būtų ir dar įsimintinesnė, Kotryna Starkienė pasiūlys net kelis puikius receptus, kurie papuoš kiekvieno šventinį stalą. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. 

Naujieji metai – šventė, kurios negalima praleisti. O kad ji būtų ir dar įsimintinesnė, Kotryna Starkienė pasiūlys net kelis puikius receptus, kurie papuoš kiekvieno šventinį stalą. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“. 

REKLAMA

„Naujametinėje laidoje pasiūlysiu pagaminti tokius patiekalus, kurie ne tik atrodo įspūdingai, bet ir  yra labai skanūs ir greitai pagaminami. Jūsų laukia krevečių užkandis su parmezano paplotėliais bei sluoksniuotas desertas, kuriam neprireiks orkaitės!“ – intriguoja K. Starkienė ir kviečia nepraleisti šio šeštadienio laidos. 

Krevečių užkandžiui reikės: 

kietojo sūrio; 

avokado; 

vyšninių pomidorų; 

mėlynojo svogūno; 

raudonosios paprikos; 

žaliosios citrinos; 

alyvuogių aliejaus; 

krevečių suryme arba vėžių uodegėlių; 

šviežių agurkų; 

majonezo; 

krienų; 

50 g kreminio sūrio; 

100 g grietinėlės. 

Gaminimo eiga 

Sūrį smulkiai sutarkuokite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tarkuotą sūrį sudėkite ant skardos ir paskleiskite plonu sluoksniu, kad gautųsi kuo lygesni apskritimai. Vienam užkandžiui reikėtų iškepti du sūrio paplotėlius. Skardą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite sūrį tol, kol jis pilnai išsilydys. Tuomet palikite atvėsti.  

REKLAMA
REKLAMA

Per šį laiką paruoškite salotas. Į dubenį dėkite kubeliais supjaustytą avokadą, raudonąją papriką, pomidorus ir itin smulkiai pjaustytą mėlynąjį svogūną.

REKLAMA

Žaliąją citriną išspauskite ir sultis supilkite ant daržovių, kartu su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Berkite druskos, pipirų, šiek tiek aitriųjų paprikų ir gerai išmaišykite. 

Krevetes ar vėžių uodegėles nusunkite. Agurkus supjaustykite kubeliais, dėkite į dubenį kartu su krevetėmis. Sudėkite majonezą, šiek tiek krienų ir gerai išmaišykite. Grietinėlę ir kreminį sūrį su žiupsniu druskos išplakite atskirai iki putų. 

Į lėkštę dėkite kelis šaukštus avokadų salotų, ant viršaus – parmezano paplotėlį, tuomet krevečių salotų ir dar vieną paplotėlį. Viršutinį paplotėlį papuoškite šaukštu plaktos sūrios grietinėlės, žalumynais ir šaukšteliu ikrų. 

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3! 

kiek reikia visko tureti ir kiek tai kainuoja,nesamone kazkokia
Dalis Lietuvos vos galą su galu suduria, tai nusileisk ant žemės ir bandyk pateikti normalius receptus, o ne su krevetėm ir kitais šūdais. Kas tu išvis tokia, tik vyro pavarde naudojies. Ale kulinarė.
Receptai kur daug ingridientu man nepatinka, vienu žodžiu nieko naujo kažko paprasto nesugalvoja tai vis deda vis kažkokį nauja produktą ir išeina beskonybe ir marmalyne, jau nesuprasi ką valgai
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų