Kaip ir kiekvienas svečias, J. Morkūnas atskleis vedėjai savo mėgstamiausius tris ingredientus, iš kurių Ilona Juciūtė sukurs receptą ir pagamins patiekalą kartu su savo svečiu.
Sužinojusi, jog J. Morkūno mėgstamiausi ingredientai yra žalia mėsa, kalmarai ir kiaušiniai, Ilona svečiui pasiūlys pasigaminti sotų mėsainį su gruzdintais kalmarų žiedais, keptu kiaušiniu, sultingu jautienos paplotėliu bei BBQ padažu. Kaip šį patiekalą įvertins renginių organizatorius?
Jogaila Morkūnas prakalbo apie savo darbą
Šeštadienio rytą atvykęs į laidos filmavimą, Jogaila atskleis, kad atsikelti anksti ryte – jam visai ne problema.
„Mano profesija neleidžia būti tik vyturiu ar pelėda – aš turiu būti ir tas, ir tas. Jei reikia, turiu dirbti ryte, o kartais – ir vakare, iki išnaktų. Netikiu nei horoskopais, nei sinoptikais, nei vyturiais ar pelėdžiukais“, – pasakos Jogaila.
Nors Jogailos įtemptas ir dažnai nenuspėjamas darbo grafikas daugeliui gali atrodyti itin sudėtingas, vyras laidoje pasakos, kad atrasti laiko sau ir maisto gaminimui jam visada pavyksta.
Anot jo, namų virtuvėje jis sukiojasi noriai, tačiau niekada niekam nesigirtų, kad yra tikras kulinarijos ekspertas.
„Buvome krepšinio specialistai, laikui bėgant tapome sofos karininkais – ginkluotais specialistais, Eurovizijos, dainavimo, šokių, gyvenimo būdo ekspertais, o finale tapome ir kulinarais, kurie viską gamina geriausiai. Būtent todėl šia tema aš esu linkęs patylėti, nes nenoriu atrodyti kaip tas eilinis sofos ekspertas, kuris viską supranta.
Aš mėgstu valgyti, myliu gerą maistą ir tuo mėgaujuosi. Nemeluosiu – mėgstu gaminti ir tikiu, kad gaminu maistą, kuris yra valgomas. Tačiau, svarbu pabrėžti, kad stengiuosi praleisti daugiau laiko ne virtuvėje, o joje valgydamas“, – mintimis dalinsis laidos svečias.
Kalbėdamas apie savo namų virtuvę, Jogaila laidoje pasidalins ir savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis. Kaip žinomo vyro gyvenime atsirado kalmarai, kiaušiniai ir žalia mėsa?
„Kalmarai mano mityboje atsirado jau senokai. Tai buvo vienas iš tų atradimų, kurie teikia džiaugsmą, nes yra skanūs. Jie yra įdomesni nei kokios midijos ar austrės, ir jų struktūra yra kitokia.
Kalbant apie žalią mėsą – labai mėgstu įvairiausius tartarus, karpačio ar steikus, kurie yra medium rare. Na, o kiaušiniai tinka visur ir visada – jie gali būti virti, kepti, o kartais juos galima išgerti netgi visiškai žalius“, – pasakos Jogaila.
Nors renginių organizatoriaus mitybos racione dominuoja daug įdomių skonių, vyras laidoje atskleis, ką mėgsta valgyti ir jo vaikai. Anot jo, su vaikais yra labai lengva, nes jiems patinka paprasčiausi patiekalai, kuriuos pagaminti būna labai nesudėtinga.
„Su vaikais yra labai paprasta, nes egzistuoja tokie nuostabūs dalykai kaip dešrelės, makaroniukai, grikiai ar kruasanai, kurie jiems labai patinka. Dabar viskas yra kitaip nei kai augau aš.
Sovietinėje Lietuvoje vienintelė mėsa buvo dešrelės, todėl iš vaikystės neturiu labai daug prisiminimų, susijusių su maistu. Atsimenu tik mamos gamintą „Parpaliukų“ sriubą. Tai buvo patiekalas, pagamintas iš miltų, skanaus ir gero sultinio bei mėsos gabalėlių“, – kalbės renginių organizatorius.
Džiaugiasi gyvendamas Lietuvoje
Daugeliui ne paslaptis, kad Jogaila mėgsta keliauti ir atrasti naujus skonius įvairiausiuose pasaulio kampeliuose.
„Man labai patinka gyventi Lietuvoje ir neįsivaizduoju kitos šalies, kurioje būtų visos galimybės augti, tobulėti, auginti vaikus ir mėgautis skaniu maistu. Čia viskas yra labai puiku. Kita vertus, keliauti yra gerai, nes tu gali pajusti kitų pasaulio kraštų kultūras ir paragauti naujų skonių bei pažinti šalį per maistą.
Aš save vadinu kulinariniu kultūristu, bet tai nereiškia, kad vaikštau kiekvieną dieną į sporto klubą. Tai reiškia, kad keliauju vardan skanaus maisto, jog galėčiau paragauti naujų skonių ir atrasti įdomių patiekalų, kurių dar nesu ragavęs“, – pasakos J. Morkūnas.
Na, o kol Ilona ir Jogaila šnekučiuosis bei gamins sultingą mėsainį, kepsninių meistras Robertas Svetlauskas taip pat rimtai padirbės. Žiūrovus jis nukels į Portugaliją – gamins gardžius įdarytus kalmarus.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.