Lipniems vištienos piršteliams reikės:
- 500 gr vidinės vištienos file
- Šaukšto krakmolo
- Druskos
- Maltų pipirų
- Džiovinto raudonėlio
- Šaukšto medaus
- Šaukšto pomidorų padažo
- Dviejų šaukštų sojos padažo
- Dviejų šaukštų obuolių acto
- Kelių skiltelių česnako
Gaminimo eiga:
Vištienos filė gabaliukus paruoškite: nupjaustykite riebalus, jei tokių yra, pašalinkite plėves ar sausgysles. Krakmolą suberkite į dubenėlį, įdėkite žiupsnį druskos, maltų pipirų bei šiek tiek raudonėlio, gerai išmaišykite.
Vištienos gabaliukus apvoliokite krakmole ir apkepkite keptuvėje su gerai įkaitintu aliejumi. Mėsa turi gražiai apskrusti ir būti beveik iškepusi.
Kol mėsa kepa paruoškite padažą: į dubenėlį sudėkite medų, pomidorų padažą, soją, actą, bei smulkiai sukapotą česnaką. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant apkepusių vištienos gabalėlių.
Sumažinkite kaitrą ir troškinkite kol padažas sutirštės. Jeigu norite daugiau padažo – ingredientų kiekį padvigubinkite ir pagaminkite jo daugiau. Patiekite su virtais ryžiais.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.