• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savo namuose virtuvės neturinti ir anksčiau šeimos pusryčiais, pietumis ar vakariene pasirūpinti nuosavo restorano personalui leisdavusi žinoma švenčių planuotoja Inga Budrienė prie puodų jau kurį laiką sukasi pati. Tiesa, ji ruošia ne tik įprastus valgius, bet daugiausiai dėmesio skiria pagal savo ištobulintą receptą gaminamai duonelei.

6

Savo namuose virtuvės neturinti ir anksčiau šeimos pusryčiais, pietumis ar vakariene pasirūpinti nuosavo restorano personalui leisdavusi žinoma švenčių planuotoja Inga Budrienė prie puodų jau kurį laiką sukasi pati. Tiesa, ji ruošia ne tik įprastus valgius, bet daugiausiai dėmesio skiria pagal savo ištobulintą receptą gaminamai duonelei.

REKLAMA

I.Budrienės ruošiamą, traškų, moliūgų, saulėgrąžų, kanapių sėklomis, linų sėmenimis, kviečių sėlenomis bei dar keliais slaptais ingredientais pagardintą kasdieninį lietuvio stalo akcentą, pasak jos, jau yra pamėgę ir žinomi žmonės – Rūta Mikelkevičiūtė, Vilius ir Violeta Tarasovai, Rytis Cicinas, Ruslanas Kirilkinas, Viktorija Jakučinskaitė, Inga ir Aivaras Stumbrai, rašo pranešime spaudai.

Savitos naminės duonos pirmą kartą pašnekovė paragavo prieš keletą metų – ją visada kepdavo kartu šventėse dirbdavęs ar pas Budrius viešėdavęs virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Būtent jis pavasarį, prasidėjus pirmai karantino bangai su bičiule pasidalino gardėsio receptu ir pirmuoju raugu.

REKLAMA
REKLAMA

„Duonelei tešlą ruošiu, ją minkau, kepu visada tik pati. Labai pamilau tai, ką darau, ir išgyvenu, jei kas nors nepavyksta. O taip yra kelis kartus buvę. Tuomet ir liūdesio, ir ašarų netrūko“, – nuoširdžiai pasakojo I. Budrienė.

REKLAMA

R.Bolgovo receptą ji ištobulino ir prie firminės duonelės klientams pasiūlė įvairiais ingredientais pagardinto naminio sviesto.

„Nesu profesionali duonos kepėja, restorano virtuvėje neturime ir tam skirtos įrangos, tad, prieš šventes iškepti kelis šimtus vienetų skanėsto buvo nemenkas iššūkis. Bet aš labai stengiausi“, – sakė I. Budrienė.

Nuo pavasario pradėjusi pati gaminti duoną ji pajuto, kokių sudedamųjų dalių gaminyje nereikia, o be ko apsieiti neįmanoma.

„Dabar jau tai originalus receptas“, – su šypsena sakė pašnekovė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų