Kotryna Starkienė atvira – sriuboms ji negali atsispirti, todėl jų receptų turi begales! O šį šeštadienį ji parodys ne tik mėsos sriubos su pupelėmis receptą, bet ir pasidalins, kaip paruošti tobulą desertą. Šįkart ji keps sausainius iš riešutų ir sėklų.
Pagrindinio patiekalo receptą išvysite laidoje, o kaip pasilepinti sausainiais, K. Starkienė atskleidžia jau dabar.
Sėklų sausainiai
Ingredientai:
- pusė puodelio gliaudytų, nesūdytų pistacijų;
- pusė puodelio migdolų plokštelių;
- pusė puodelio moliūgo sėklų;
- pusė puodelio gliaudytų saulėgrąžų;
- pusė puodelio kedro riešutų;
- vieno kiaušinis;
- 2 šaukštai klevų sirupo.
Gaminimo eiga
Sėklas ir riešutus suberkite į dubenį. Ten pat supilkite klevų sirupą, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išmaišykite. Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, dėkite po šaukštą sėklų mišinio. Suformuokite kuo lygesnius apskritimus ir kepkite apie 12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptus sausainius palikite atvėsti ir tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus. Iškepusius ir atvėsusius sausainius galite pamirkyti tirpintame šokolade ir palikti šaldytuve, kad sustingtų. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































