Netikėtu kulinariniu atradimu taps ir Roberto užkandukai iš rubrikos „Kulinarinis detektyvas“. Šį kartą jis atskleis, kaip pasigaminti burnoje tirpstančius įdarytus jelapenus. Kulinaras įsitikinęs – jie patiks net tiems, kuriems aštresni skoniai – ne prie širdies. Tiesa, atspėti, kokiais ingredientais gardinti šie jelapenai, nebus taip paprasta!
Tuo tarpu antrąjį – „Vasaros hito“ – patiekalą šį kartą gamins laidos svečias, kulinaras ir dainininkas Erosas Kakhabrishvili. Kaip teisingai paruošti sakartveliškus šašlykus? Kodėl į salotas druską reikia berti tik prieš pat jas valgant? Šiuos ir daugybę kitų patarimų išgirsite iš Lietuvoje gyvenančio Eroso lūpų.
Robertui bus smalsu sužinoti, kokie keliai jį atvedė į Lietuvą ir kaip jis pradėjo dainuoti. Visa tai sužinosite ir jūs, o taip pat galėsite išgirsti, kaip sakartvelietis dainuoja lietuviškai – Erosas laidos žiūrovams padovanos dainą „Vėjų naktis“.
Tačiau ir tai – ne vienintelė dovana žiūrovams. Jie taip pat galės susipažinti su Elektrėnų rajone gyvenančia dviejų vaikučių mama Justina Patiejūne. Tai – moteris, kuri kardinaliai pakeitė savo gyvenimą: buvo modeliu, o tapo... konditere. Visas jos kelias – jau šį sekmadienį!
Sakartvelietiškas šašlykas
Jums reikės:
1 kg kiaulienos nugarinės išpjovos;
pipirų pagal skonį;
druskos pagal skonį;
sausos adžikos pagal skonį;
20 ml granatų sirupo;
20 ml alyvuogių aliejaus.
Salotoms pasigaminti reikės:
5 vnt. pomidorų;
2 vnt. jelapeno pipirų (arba tiek, kad nebūtų per aštru);
1 vnt. raudonos paprikos;
1 vnt. geltonos paprikos;
1 vnt. citrinos;
20 g petražolių;
20 g kalendros;
1 vnt. svogūno;
1 vnt. didesnio agurko;
šlakelio alyvuogių aliejaus;
druskos pagal skonį.
Gamybos eiga:
Kiaulienos nugarinės šašlyką pirmiausia subadykite, kad į mėsą geriau įsiskverbtų ingredientai. Tuomet užberkite druskos, pipirų, sausos arba jums įprastos adžikos ir mėsą pamasažuokite. Kruopščiai įtrinkite ingredientus, užpilkite granatų sirupo, vėl įtrinkite, tuomet – alyvuogių aliejaus, ir vėl įtrynus palikite mėsą kiek pastovėti. Po kiek laiko įdėkite ją į grilių arba užmaukite ant iešmo ir kepkite apie 10 minučių arba tol, kol mėsa, ją šiek tiek įpjovus, pasidarys šviesi.
Salotų ingredientus supjaustykite taip, kaip jums patinka. Užpilkite alyvuogių aliejaus, o druską įberkite tik prieš pat valgymą, kad salotos išlaikytų savo formą.
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10.30 val. per TV3!