Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
tįk gauti arbatpinigiu, o savininams kuo didesni pelna. Klijentas paskutineje vietoje.
@padavejams svarbiausia
Klientas moka arbatpinigius ir sumoka pelną savininkui. Niekas iš niekur neatsiranda.
Šiaip pakeliavus po Italija susidariau nuomonę, kokia brangi šalis yra Lietuva. Kai Italijoje brangiausias puodelis kavos 2 Eur (vidutiniškai 1 eur), kai pica vid. 7-9 su nuostabiu vaizdu turistu lankomoje vietoje, o Lietuvoje prekybcentyje tinklinej picerijoje apie 10 eur. O Lietuvos prekybinikai vis verkia kaip sunku pragyventi, nepragyvena su tokias arkliškais ankainiais. Gal problema kad uzsienyje dirba ir patys savininkai kad sanaudos butu mazesne, o ne vazineja su BMW lizinginiu po spa, po metu darbo nori gyventi name, pirkti buta Palangije ar Ispanijoje, tuomet aisku kad sunku pragyventi.
@Statistas
pasakų nesek,Venecija,kavos puodelis 6 euriukai
@xxx
Espresso kavos puodelio kaina yra kontroliuojama Italijos vyriausybės. 1 euras. Venecija- tai pasaulinis turistų rezervatas. Vietiniai tose kavinėse kavos negeria, o jei geria, jiems - vietinė kaina.
@xxx
raso apie italija, o ne venecija isskirtinai ASILE
@Statistas
mano įmones savininkas statosi 5 butus nuomai, o sako chebra nėra pinigų dabar algom...faka parodziau kai tai suzinojau ir kita diena išėjau, visi vos 1100 eur gauna, ir visi su aukstais inžinieriais issilavinimais...
@būtent
Jei tikrai taip- šaunuolis. Pagarba. Nors vienas žmogus orus.
@būtent
o tai jis tau turejo buta statyt? Px jus esat jam, esat mesa patranku, isejai - bus kitas, jis pasistatys tuos butus po metu ar dvieju, o tu ir toliau busi patranku mesa.
@Statistas
kai Lietuvoj bus tiek turistų kaip Italijoj, tada ir čia kava kainuos 2 eurus
@logikas
Nuvalkiotas tamstos argumentas, problema ta kad užsienyje biznyje dirba visa seima, eilę metų ir tik po keliu metu galbut iseina pelnas, o kaip daromas Lietuvoje biznis (progresyvus jaunuolis paemes kredita nusiperka kavos aparata, pasistato studentes virti kava, o pats išdidžiai sėdi ofise kai rimtas direktorius ir skaičiuoja kaip čia per sezona atmusti sanaudas ir dar ir pelna pasidaryti ir dar daryti pletra) už tai ir turim tokias kainas, kažkada Monakas buvo brangus, tokiais tempais panasu kainom pralenksim :)
@logikas
Jei Lietuvoje būtų tiek turistų, kaip Italijoje tuomet vrslininkai rėktų kad reikia kelti kainas nes paklausa didelė, tai kainas padarytų dvigubas. Kažkos hyper laukinis kapitalismas, pas verslininkus nėra susiformavusi verlo kultūra tai plešia kiekvienas kas gali.
neseniai buvome vestuvėse prabangiam restorane ir valgėm kietą kaip sportbatis anties krūtinėlę, net nežinau, kaip tokią nevykusią pavyko pagamint. Bet kaina tai rimta! Už tokią kainą išsikepėm namuose visą antį, sultingą ir minkštutėlę!
@Gi
Čia - kita tema. Namuose valgyti visada buvo ir bus pigiau. Bet į restoraną ar kavinę nueiti reikia, tik pas mus tos kultūros trūksta. Ne visada reikia persiėsti ar prigerti iki sąmonės netekimo. Kainodara kartais neadekvati- tas tiesa. Tačiau tai lietuviškas praktiškas požiūris į verslą- kelti kainas tiek, kad per kelis metus užsidirbti, o ne nuolatos pagyventi. Biznis.
visokio plaukio edyklu ant kiekvieno kampo. maistas brangus, nebutinai skanus, nebutinai kiekvieno skoniui. kur geras maistas/atitinkama kaina ir/ar aplinka - tie issilaikys. Kiti naturaliai uzsidarys. Liks nepanaudota darbo jega, kuri gales eiti dirbti i tas edyklas, kurios issilaiko ir/ar persikvalifikuoti i kitas laisvas darbo vietas. ar susikurti savo. siais laikais zmones tikrai nebadauja del to, kad nebutu kur pavalgyti. dauguma nebadauja apskritai. daug kur pilna maisto parduotuviu ir kitu tasku. taip, kad normalu, kad visokie sh neatlaike konkurencijos uzsidaro. Ir 9 proc pvm klausimas tik nedidele dalis ju problemos.
@pilna
mišelinai gamina ant padangų aliejaus kelis kartus naudoto. manau reik kelti akcyzus restoranams dar daugiau, nes gyniba yra svarbiau
Kas nevalgo restoranuose tiems px galite branginti ir toliau.
Ir man dzin. Kelkit kiek tik norit.
@Valgau namie
Tegul padėkas siunčia koncervatorems uz lt naikinimą
Tai kad jų pridygę be proto
rekomenduoju įvesti galimybių pasą ir klientai plūste plūs
@sostinės avys laukia
mani patinka mikrobangeje pasildytas restoranų maistas. megstu slamsta esti ir konservus megstu
bulvių pasikepu. su kefyru.
@ponia
Nė vienas restoranas to nedaro. Bent aš jau nemačiau. Beje, skanu. Skaniai iškepti bulves irgi reikia mokėti.
branginkit ir kuo daugiau
@UFFO
; Per PLANDEMlJĄ verslas parodė, kad klientai nereikalingi. Iki šiol nebuvau (ir neplanuoju eiti) į daugumą parduotuvių. Kiek galiu perku iš kaimo žmonių, jų giminių, draugų; dar atradau: TEMU ir kitus tinklalapius.
Bankrutuokite sau į sveikatą - JŪS to norėjote.
Bankrutuokite sau į sveikatą - JŪS to norėjote.
Kainos restoranuose – sunkiau įkandamos: guodžiasi, kad dar brangins, nes sunkiai išgyvena