Daugiau apie tai – TV3 žiniose.
Dažnai žmonėms picos gaminimas – tai tiesiog produktų iš šaldytuvo uždėjimas ant tešlos blyno, tačiau tikriesiems profesionalams šis procesas tampa šokiu. Ant stalo liepsnoja ugnis, ore – miltų debesys, o iškočiota tešla virėjo rankose sukasi tarsi šokėjos suknia.
„Visas pasaulis žino, kaip gaminti picas, bet ne visas pasaulis žino, kaip pagaminti geros kokybės picą. Pica yra labiausiai socialus maistas pasaulyje, nes ja dalijamasi su visais“, – tikino čempionato teisėjas Jesus Marquina.
Deganti pica virš galvos
Į Argentinoje vykstantį pasaulio picų čempionatą atvyko kepėjai iš viso pasaulio. Siekdami sužavėti žiuri ir pelnyti žiūrovų ovacijas, dalyviai picos padą ruošė ir užrištomis akimis, ir net sukdami degančią picos tešlą virš galvos.
„Lygis aukštas, todėl turime palaukti ir atiduoti visas jėgas atstovaudami Čilei“, – sakė dalyvis iš Čilės Nicomes Camero.
Šią sunkią kovą laimėjo Buenos Airių provincijos restorano vadovas Danielis. Virėjas įveikė daugiau nei 170 konkurentų ir vis dar negali patikėti savo sėkme.
„Tiesa ta, kad to nesitikėjau. Maniau, kad tai sapnas“, – džiaugėsi pasaulio picų turnyro čempionas Daniel Gabrielli.
Kitais metais čempionatas vyks Italijoje, šio visame pasaulyje mėgstamo patiekalo gimtinėje.
Daugiau apie tai sužinokite vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.