„Kosminių“ kainų įrodymą savo socialinio tinklo paskyroje paviešino vienas britų turistas, neseniai apsilankęs kurortiniame Bodrumo mieste.
Kebabas – 48 eurai, dviguba espreso kava – 8 eurai. Sąskaitoje nurodytos įspūdingos siūlomų produktų ir patiekalų kainos, iki dešimt kartų viršijančios įprastas Turkijos kurortams.
Viso lankytojams neįvardintoje turkų maitinimo įstaigoje keturių kebabų, kokos ir kavos rinkinys kainavo beveik 270 eurų.
Bodrumo meras Ahmetas Arasas, atsakydamas į kritiką, pažymėjo krizės ir išaugusio nedarbo faktorius. Dėl Covid-19 pandemijos iš turizmo pajamų gyvenantys Turkijos regionai išgyvena sunkmetį. Paprastai vasaros sezonas Turkijoje prasideda jau gegužę, be to yra ženkliai sumažėję turistų srautai dėl daugelyje šalių galiojusių išvykimo ar atvykimo ribojimų.
„Miestas turi teisę išsunkti iš turistų viską iki paskutinio cento, – cituojamas Bodrumo meras „Mirror“. – Jeigu kažkas yra pasirengęs mokėti už doner kebabą 100 tūkst. Turkijos lirų (apie 13 tūkst. eurų), aš neprieštarauju“.
Tačiau meras pažymėjo taip pat ir tai, kad Turkijoje vis dar yra vietų, kur kebabas kainuos tas pačias 20 lirų (apie 2,6 euro).
„Smulkusis verslas Turkijoje stipriai nukentėjo nuo koronaviruso, žmonės, kurie dirba turizmo ir aptarnavimo sferoje, vos suduria galą su galu, – aiškino A. Arasas. – Tai, aišku, nereiškia, kad reikia mulkinti ir apgaudinėti klientus“.