• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemaičių blynai tiems, kurie nenori miltinių patiekalų. O aš žemaičių blynus kepu tada, kai nebežinau ko noriu, o savo vyriškąją komandą vis tiek reikia pamaitinti“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Žemaičių blynai tiems, kurie nenori miltinių patiekalų. O aš žemaičių blynus kepu tada, kai nebežinau ko noriu, o savo vyriškąją komandą vis tiek reikia pamaitinti“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Žemaičių blynams reikės: 1 kg bulvių; 1 kiaušinio; 5 v. š. miltų; 1 v. š. bulvių krakmolo; aliejaus, druskos pagal skonį.

Žemaičių blynų įdarui: 300 g virtos mėsos; 1 svogūno; 1 v. š.  sviesto; druskos pagal skonį, žiupsnis pipirų.

Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, miltus, druskos ir išminkome.

Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus. Žemaičių blynai apvoliojami miltuose ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda.

Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu. Pakepinau svieste smulkintą svogūną, įdėjau pora šaukštų grietinės, druskos ir pakaitinau, kol truputį pradėjo tirštėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų