Žemaičių blynams reikės: 1 kg bulvių; 1 kiaušinio; 5 v. š. miltų; 1 v. š. bulvių krakmolo; aliejaus, druskos pagal skonį.
Žemaičių blynų įdarui: 300 g virtos mėsos; 1 svogūno; 1 v. š. sviesto; druskos pagal skonį, žiupsnis pipirų.
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, miltus, druskos ir išminkome.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus. Žemaičių blynai apvoliojami miltuose ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda.
Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu. Pakepinau svieste smulkintą svogūną, įdėjau pora šaukštų grietinės, druskos ir pakaitinau, kol truputį pradėjo tirštėti.