• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprasčiausi makaronai su pomidoru padažu yra vienas mėgstamiausių patiekalų visame pasaulyje, o jo mėgėjai nustebs sužinoję, kad skaniausiam padažui pagaminti tereikia trijų ingredientų.

Paprasčiausi makaronai su pomidoru padažu yra vienas mėgstamiausių patiekalų visame pasaulyje, o jo mėgėjai nustebs sužinoję, kad skaniausiam padažui pagaminti tereikia trijų ingredientų.

REKLAMA

Kartais paprasčiausi dalykai gyvenime mums atneš daugiausiai džiaugsmo. Gal ir nenuostabu, kad „mėgstamiausias pasaulyje makaronų padažas“ yra pagamintas iš trijų paprastų ingredientų.

Turbūt didelis dubuo makaronų su pomidorų padažu yra vienas iš tų dalykų, kurie gali labai nuraminti, ir gera žinia ta, kad tokį patiekalą pasiruošti galima labai nebrangiai, net ir tada, kai nenuėjote apsipirkti į parduotuvę, rašo mirror.co.uk.

Konservuoti pomidorai, svogūnas ir sviestas

Šiuolaikiniame pasaulyje viską reikia daryti greitai, todėl nenuostabu, kad daugelis žmonių renkasi pirktinius makaronų padažus, taip sutaupydami laiko ir jėgų. Vis dėlto, daugelis tokių pirktinių padažų yra pilni cukraus ir įvairių priedų, o ir kainuoti gali daugiau, nei ingredientai, iš kurių yra pagaminti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak itališkų šaknų amerikietės rašytojos apie maistą Marcellos Hazan, geras makaronų padažas yra nuostabiai paprastas ir pigus, todėl jį gaminti ir valgyti yra pigiau ir sveikiau už bet kokius parduotuvinius padažus.

REKLAMA

2013 metais mirusi Marcella buvo gimusi Čezenatiko mieste Italijoje, 1924 metais, o Niujorke turėjo savo kulinarijos mokyklą bei buvo išleidusi labai svarbių knygų apie maisto ruošimą, taigi, jos žodžiais apie geriausius makaronų padažus tikrai reikėtų pasitikėti.

Vienoje savo knygų, „Klasikinės itališkos virtuvės pagrindai“, Marcella pataria pomidorų padažui naudoti tik tris ingredientus – konservuotus pomidorus, svogūną ir truputėlį sviesto. Paprasčiau nebūna! Šis 1992 metais parašytas receptas vis dar giriamas kitų rašytojų apie maistą bei virtuvės šefų.

REKLAMA
REKLAMA

Pjaustyti nieko nereikia, o makaronai su pomidorais visada patiks visai šeimai. Marcellos tikslios instrukcijos yra tokios: pusę nulupto svogūno įdėkite į puodą su sviestu ir konservuotais pomidorais, ir palikite virti apie 45 minutes. Šį receptą maisto žurnalas „Delish“ laiko geriausiu pasaulyje.

Marcellos vyras Victoras kalbėjo apie jos veiksmingus maisto ruošimo metodus: „Kalbant apie skonio dalykus, Marcella buvo genijus. Ji iškart suprasdavo, kaip tam tikras skonis tiks prie patiekalo. Ji svarstydavo, kodėl svogūnus reikia pjaustyti, kodėl juos reikia kepti? Tuomet ji nusprendė viską tiesiog sudėti į puodą ir daugiau nebesirūpinti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausias patarimas – eksperimentuoti

Ar šis receptas tikrai geriausias pasaulyje? Taip sakyti būtų drąsu, be to – skonio reikalas. Tačiau itališka virtuvė garsėja savo paprastumu. Viskas priklauso nuo produktų, o pomidorai čia atlieka pagrindinį vaidmenį.

„Joks kitas patiekalas taip sėkmingai neparodo įstabaus italų virtuvės grožio, kaip gerai paruoštas pomidorų padažas“, – savo knygoje rašo Marcella.

REKLAMA

Jos padažas – labai turtingo skonio. Tačiau yra ir kitų pomidorų padažo gaminimo būdų. Jamie Oliveris į tokį padažą dar prideda keturias skilteles česnako ir papuošia jį šviežiais bazilikais.

„BBC Good Food“ rekomenduoja jį pradėti ruošti keptuvėje pakepant klasikinį padažo pagrindą – pjaustytus svogūnus, salierus ir morkas, o geriausi virtuvės šefai pasaulyje naudoja įvairias žoleles bei aliejus padažui pagardinti. Tinka ir ančiuviai.

REKLAMA

Kulinarių knygų autorė Felicity Cloake rekomenduoja pomidorų padažui vietoj sviesto naudoti klasikinį italų virtuvės alyvuogių aliejų. Į savo pomidorų padažą ji taip pat deda žiupsnelį cukraus ir truputį raudonojo vyno acto.

Svarbiausias patarimas – eksperimentuoti. Su česnaku ar ne, su petražolėmis, čiobreliais, baziliku ar rozmarinu – jei tik konservuoti pomidorai bus skanūs, o ant stalo atsiras gabalėlis parmezano, niekas neliks alkanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų