Mėgautis prinokusiais ir gardžiais pomidorais padės trys paprasti, pigūs ir efektyvūs būdai, rašo thekitchn.com.
1. Laikykite ant saulėtos palangės
Klasikinis pomidorų nokinimo namuose būdas yra padėti juos ant palangės, kur yra daugiausiai saulės. Padėkite pomidorus stiebo puse žemyn, nes taip jie nenuriedės.
Po kelių dienų, palaikius pomidorus saulėtoje vietoje ant palangės, jie bus prinokę ir jau galėsite juos skanauti.
2. Sudėkite į orui pralaidų indą
Jei norite šiek tiek pagreitinti nokinimą, paimkite orui pralaidų indą, pavyzdžiui, plastikinį maišelį, kuriame pradurtos skylutės, popierinį maišelį ar kartoninę dėžutę. Sudėkite pomidorus į indą, svarbiausia, nepridėkite per daug – jiems reikia pakankamai vietos.
Šis metodas veikia sulaikydamas dalį etileno dujų, kurias pomidorai natūraliai išskiria, o tai savo ruožtu padeda jiems greičiau sunokti.
3. Įdėkite bananą
Greičiausias būdas sunokinti pomidorus – į orui pralaidų indą, kuriame sudėti pomidorai, įdėti bananą. Bananai iš visų vaisių išskiria daugiausiai etileno dujų, tad įdėjus prie pomidorų bananą, jis pagreitins nokimo procesą.
Tiesa, jei po ranka neturite banano, puikiai tiks ir obuolys – jis taip pat yra puikus etileno dujų šaltinis.