• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai restoranuose vis dažniau mėgaujasi skirtingai paruoštomis midijomis, tačiau retas žino, kad šį patiekalą nesunkiai ir greitai su pačiais įvairiausiais pagardais galima pasigaminti ir namuose. Gian Luca Demarco šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pakvies midijų receptą perprasti kartu. Anot virtuvės šefo, gaminant midijas, skonio sugadinti beveik neįmanoma. Tačiau ar žinojote, kokių midijų griežtai negalima valgyti?

10

Lietuviai restoranuose vis dažniau mėgaujasi skirtingai paruoštomis midijomis, tačiau retas žino, kad šį patiekalą nesunkiai ir greitai su pačiais įvairiausiais pagardais galima pasigaminti ir namuose. Gian Luca Demarco šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pakvies midijų receptą perprasti kartu. Anot virtuvės šefo, gaminant midijas, skonio sugadinti beveik neįmanoma. Tačiau ar žinojote, kokių midijų griežtai negalima valgyti?

REKLAMA

Midijas Gian Luca pakvies gaminti viename iš sostinės restoranų, garsėjančių patiekalų gamyba su salykliniais gėrimas.

Pastarasis restoranas Vilniuje įsikūręs legendinėje Mėsinių gatvėje, kurioje itin mėgo gyventi įvairūs pirkliai.

„Istorikai yra atradę, kad šioje gatvėje visuomet buvo galima rasti ko pavalgyti, įvairių įdomesnių dalykų. Įkvėpti šios istorijos, su tokia mintimi, čia įsikurti nutarėme ir mes – pristatome patiekalus iš skirtingų kultūrų bei šalių, o jų gamyboje vartojame įvairius salyklinius gėrimus“, – pasakos Gian Lucos pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, žmonių skonis dabar kur kas gurmaniškesnis nei buvo anksčiau, o prie to prisidėjo įvairios tautiečių kelionės, naujovių ir atradimų paieškos. Tuo netrukus įsitikins ir Gian Luca, kuris po pasivaikščiojimo senamiestyje restorane dirbančios virtuvės šefės Jurgitos bus pavaišintas ypatingu desertu – ledais su duonos trupiniais ir salykliniame gėrime virtomis vyšniomis.

REKLAMA

O vėliau, padedama Gian Lucos, restorano virtuvės šefė atskleis, kaip pasigaminti pagrindinį patiekalą – midijas.

Šį patiekalą pradėkite ruošti nuo daržovių – pirmiausiai smulkiai supjaustykite salierą, svogūną, čili pipirą ir česnaką. Tiesa, pastarojo nepadauginkite – kaip pastebės virtuvės šefė Jurgita, nors lietuviai jį mėgsta, česnakas gali užgožti skonį!

Vėliau viską pakepinkite ant alyvuogių aliejaus. „Bekepdami pridėkite ir čiobrelių šakelių – tai suteiks ypatingą skonį“, – tikins moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau į tą pačią keptuvę sudėkite midijas, o kad jos įgautų ir dar puikesnį skonį, įpilkite salyklinio nealkoholinio gėrimo ir maždaug 5 minutes patroškinkite. Skystis išgaruos, o visas gėrimo skonis sueis į midijas. Tuomet beliks tik pagardinti midijas druskos ir įvairių kitų prieskonių mišiniu!

Midijas paruošite išties labai greitai – vos per 8-10 minučių! „Tačiau jei perkate šviežias midijas, jos bent porą valandų turi būti šaltame sūdytame vandenyje, kad šis ištrauktų visus nešvarumus“, – pasakos Gian Luca.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tai – ne vienintelė taisyklė, kurią būtina žinoti apie midijas. „Prisiminkite, kad jei prieš kepimą midijos yra užsivėrusios, tai dar nieko nereiškia. Bet jei net ir pagaminę rasite užsivėrusių midijų, tuomet jų niekuomet neatidarinėkite – priešingu atveju, galite netgi apsinuodyti“, – dėmesį atkreips Gian Luca.

Paruoštas midijas patiekitete su skrudinta duonele apie keptomis bulvytėmis – pasirodo, pastarosios yra didžiausia Gian Lucos silpnybė.

„Belgiškoms bulvytėms turiu priklausomybę – net per mūsų vestuvių dieną žmona padarė man dovaną ir nuvežė pavalgyti bulvyčių“, – šypsosis laidos vedėjas.

Neatsivalgomų midijų receptas – jau šį sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų