Tačiau įdomu tai, kad už mėsą ar paukštieną dar labiau rūgština tokie produktai, apie kuriuos nė nepagalvojame. Tai arbata, kava, kakava ir šokoladas.
Negana to, šie produktai dirgina nervų sistemą - veikia kaip stimuliatoriai. Juose yra kenksmingos medžiagos ksantino, kuri virsta šlapimo rūgštimi. Ksantinas skatina tam tikras chroniškas ligas: astmą, migreną, podagrą, odos, kraujo, kepenų susirgimus, reumatą, artritą, vidurių užkietėjimą.
Svarbu ir tai, kad kavos ir arbatos jokiu būdu negalima gerti kartu su maistu. Šiuose gėrimuose yra tanino rūgšties, kuri blogina maistinių medžiagų, ypač geležies, pasisavinimą iš valgomo maisto (aut.past.).
Valgio metu geriausia negerti. Jei yra poreikis - rinktis pusę stiklinės tyro, nevirinto, žemos mineralizacijos vandens.
Izraelio natūropatas M. Gorenas pažymi, kad geriausia rinktis žolelių arbatas. Jos neturi toksinių medžiagų ir ramina žarnyno sieneles. Tai mėtų, ramunėlių, šalavijų, aviečių lapų ir žiedų, serbentų lapų ir kitos arbatos.
Šaltinis: Emilija Miliauskė, tinklaraštis Kuras kūnui