Reikės (stiklinė 240 ml): 4 vištienos krūtinėlių; 2 kiaušinių; 1 valg. š. vandens.
Miltų mišiniui: 1 stiklinės miltų; 1 arb. š. druskos; 1 arb. š. juodųjų pipirų.
Džiūvėsėlių mišiniui: 1 stiklinės džiūvėsėlių; 0,5 stiklinės smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio; 1 arb. š. džiovintos petražolės; 1 arb. š. česnako miltelių; 1/3 arb. š. druskos; ¼ arb. š. juodųjų pipirų.
Kepimui: 4 valg. š. sviesto; 4 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Gilioje lėkštėje kiaušinius išplakame su vandeniu. Kitoje gilioje lėkštėje sumaišome miltus su druska ir juodaisiais pipirais. Ir dar kitoje gilioje lėkštėje sumaišome visus ingredientus skirtus džiūvėsėlių mišiniui.
Vištos krūtinėles perpjauname išilgai perpus. Kiekvieną pjausnį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame dviguba maistine plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių (tik nesuplėšome). Taip paruošiame kiekvieną vištienos pjausnį.
Didesnėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 1 valg. š. sviesto ir 1 valg. š. alyvuogių aliejaus. Kiekvieną pjausnį dedame į miltus, nupurtome nereikalingą miltų perteklių. Po to merkiame į kiaušinio plakinį ir dedame į džiūvėsėlius.
Keptuvėje kepame po 2 pjausnius, kiekvieną pusę ~4-5 min, kol gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo pjausnio storio. Likusiems 6 pjausniams sunaudojame likusį sviestą ir aliejų. Patiekiame su mėgstamomis salotomis ir kitu garnyru. Skanumėlis!