Ingredientai: 600 g vištienos arba kitos mėsos; 1 didelis svogūnas; 2 bulvės; 2 nedideli baklažanai; 4 skiltelės česnako; 3 pomidorai; 1 šaukštas pomidorų pastos; 2 morkos; 1 šaukštas smulkintų petražolių; 1 šaukštas smulkintų krapų; pagal skonį druskos bei pipirų.
Čenakų receptas
Įkaitiname orkaitę iki 175 C. Visas daržoves susmulkiname, mėsą supjaustome vieno kąsnio gabaliukais. Sluoksniuojame viską moliniuose puodeliuose (mėsa, daržovės, pomidorų pasta, žalumynai, mėsa...). Viską susluoksniavus užpilame kelis šaukštus vandens, pagardiname druska bei pipirais ir dedame į orkaitę apie 1 val.
Nemaišome. Likus iki kepimo pabaigos keliom minutėm, užberiame dar žalumynų ant viršaus ir baigiame kepti. Skanaus.
P.s. Jei neturite molinių puodynių, naudokite puodą su dangčiu tinkamą orkaitei.