Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šį kartą itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė. Apie bulvių košę galėčiau parašyti atskirai, bet tiek to, suplaksiu viską į vieną krūvą ir po kepsnių receptu rasite bulvių košės paslaptį. Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų“, – sako recepto autorė.

„Šį kartą itin traškus vištienos kepsnys ir dieviškai skani bulvių košė. Apie bulvių košę galėčiau parašyti atskirai, bet tiek to, suplaksiu viską į vieną krūvą ir po kepsnių receptu rasite bulvių košės paslaptį. Dabar žinau, kad ir pati tokią bulvių košę darysiu visada ir dar draugams papasakosiu, kad išbandytų“, – sako recepto autorė.

REKLAMA

Vištienos kepsniui reikės: 2 vištų krūtinėlių, pagal skonį druskos, pagal skonį pipirų, 5-6 šaukštų miltų, 3 saujos sausų, nesaldžių kukurūzų, 2 kiaušinių.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Kukurūzus susmulkinkite iki nedidelių trupinių. Kiaušinius išplakite.

Krūtinėles perpjaukite per puse, berkite pagal skonį druskos ir pipirų, įtrinkite į vištieną.

REKLAMA

Vištieną apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir kukurūzuose.

Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi, guldykite vištieną ir dėkite į orkaitę. Kepkite 200 C. temp. apie 20 -30 min.

O kol vištienos kepsniai kepa išsivirkime sūdytame vandenyje 6 nedideles bulves, nusunkime vandenį kai bulvės išvirs ir pasiimkite mikserį (ne blenderį, ne trintuvą, o mikserį su kuriuo plakate kremus desertams) ir plakite ant mažiausio greičio, kol bulvės susismulkins.

Įpilkite 1/2 stiklinės pieno ir plakite toliau, kol bulvių masė taps kreminė ir masė šiek tiek padidės.

O tada jau traukite kepsnius iš orkaitės ir negailėdami įsidėkite šalia bulvių košės.

Šaltinis: Samčio užrašai 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų