• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvos ūkius ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Apsilankęs pieno ūkyje Gian Luca nepraleido progos pasidalinti kitokiu lietuvių pamilto kepto sūrio receptu – jis kviečia pasigaminti varškės sūrį meksikietiškai.

TV3 laida „La maistas“ su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvos ūkius ir dalinasi gardžiausių patiekalų receptais. Apsilankęs pieno ūkyje Gian Luca nepraleido progos pasidalinti kitokiu lietuvių pamilto kepto sūrio receptu – jis kviečia pasigaminti varškės sūrį meksikietiškai.

REKLAMA

Šįkart Gian Luca vyko pas netoli Rokiškio dvaro įsikūrusius Saulių ir Žydrūnę. Jų ūkyje ganosi net 600 galvijų, darbai nuolat vyksta ir ceche – per dieną čia perdirbama virš tonos pieno.

Šį ūkį Saulius perėmė iš savo tėvų, tad su šiuo darbu jis ne tik susipažino dar vaikystėje, bet savaitgaliais nuolat jame sukdavosi ir tada, kai tapo studentu. Anksčiau 10 metų Vilniuje gyvenusi šeima šiandien šypsosi – dabar į Vilnių jie grįžta nebent tik pailsėti.

Gian Luca gavęs progą iš arti pamatyti, kaip gaminami pieno produktai, ir paragavęs įvairiausių sūrių, pats pasidalino savo žmonos ir visos šeimos itin mėgstamu kepto sūrio receptu – šio recepto greičiausiai dar nebandėte!

REKLAMA
REKLAMA

Varškės sūris meksikietiškai

Reikės:

  • Varškės sūrio;
  • Saldžių bulvių;
  • Raudonojo svogūno;
  • Lydyto sviesto;
  • Skiltelės česnako;
  • Šviežio čiobrelio;
  • Kario prieskonių;
  • Raudonųjų pupelių;
  • Saujos riešutų;
  • Druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Keptuvėje ištirpiname lydytą sviestą. Įkaitus jam, beriame saldžias bulves, beriame čiobrelius ir leidžiame gerai apkepti. Pagardiname druska ir pipirais. Pasmulkiname raudonąjį svogūną.

Ant folijos klojame apkeptas saldžiąsias bulves, svogūnus dedame apkepti. Pilame raudonąsias pupeles.

Sūrį guldome ant saldžių bulvių ir įpjauname. Ant viršaus beriame svogūnus ir pupeles, gerai uždarome foliją. Dedame kepti į grilį 10 min. Pagardiname riešutais ir čiobreliu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų