• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Laidoje „IKI šefų kovos“ garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas serviruoja nuostabaus skonio patiekalą – balandėlius. Šis receptas tikrai tiks visai šeimai ir nepaliks abejingų.

Laidoje „IKI šefų kovos“ garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas serviruoja nuostabaus skonio patiekalą – balandėlius. Šis receptas tikrai tiks visai šeimai ir nepaliks abejingų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balandėliams reikės:

  • 1 šviežio kopūsto
  • 400 g morkų
  • 300 g svogūnų
  • 400 g šviežių pomidorų
  • 700 g kiaulienos faršo
  • 1 kiaušinio
  • 100 g svogūno
  • 50 g ryžių
  • 20 g alyvuogių aliejaus
  • 1 g džiovinto mairūno
  • 2 g maltų juodųjų pipirų
  • 10 g druskos
  • 10 g peletrūno
  • Čiobrelio
  • 50 g alyvuogių aliejaus balandėlių apkepimui
  • 10-12 g druskos
  • 250 ml vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Kopūstą apipjauti aplink kotą, kad apverdant nusiimtų lapai.
  2. Į kotą įsmeigti šakutę, kopūstą panardinti į pasūdytą verdantį vandenį.
  3. Kas 2-3 min atkabinti po apvirusį kopūsto lapą.
  4. Jei kopūsto lapas nepakankamai minkštas, jį dar pavirti.
  5. Tada ištraukti ir leisti apdžiūti.
  6. 100 g svogūno susmulkinti, apkepti alyvuogių aliejuje.
  7. Ryžius apvirti sūdytame vandenyje.  
  8. Kai jie užvirs, virti dar 8-9 min.
  9. Morkas supjaustyti griežinėliais, 300 g svogūno pusžiedžiais, pomidorus susmulkinti  plonomis riekutėmis.
  10. Į faršą dėti kiaušinį, apkeptą svogūną, apvirtus ryžius, mairūną,  juoduosius pipirus,  10 g druskos ir gerai išmaišyti.
  11. Faršo įdarą dėti į kopūsto lapus ir suvynioti.
  12. Juos  apkepti keptuvėje ir dėti  į troškintuvą.
  13. Ant viršaus sudėti daržoves, pilti 250 ml vandens, berti kitą dalį druskos (10-12 g) bei ant viršaus uždėti prieskonines žoles (čiobrelius, peletrūną ar kt. norimas).
  14. Užvirti ant viryklės ir tada dėti į  170C įkaitintą orkaitę.
  15. Troškinti 1 val.
  16. Patiekti su grietine, bet šiukštu be kečiupo!

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Kiek jūs galit gamint? Žmonės valgo, geria, vėl valgo. Esam labiausiai nutukę is visų penkiolikos posovietinių respublikų, o Europoje penkti pagal nutukimą. Apsiraminkit.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų