REKLAMA
REKLAMA
Balandėliams reikės:
- 1 šviežio kopūsto
- 400 g morkų
- 300 g svogūnų
- 400 g šviežių pomidorų
- 700 g kiaulienos faršo
- 1 kiaušinio
- 100 g svogūno
- 50 g ryžių
- 20 g alyvuogių aliejaus
- 1 g džiovinto mairūno
- 2 g maltų juodųjų pipirų
- 10 g druskos
- 10 g peletrūno
- Čiobrelio
- 50 g alyvuogių aliejaus balandėlių apkepimui
- 10-12 g druskos
- 250 ml vandens
Gaminimo eiga:
REKLAMA
- Kopūstą apipjauti aplink kotą, kad apverdant nusiimtų lapai.
- Į kotą įsmeigti šakutę, kopūstą panardinti į pasūdytą verdantį vandenį.
- Kas 2-3 min atkabinti po apvirusį kopūsto lapą.
- Jei kopūsto lapas nepakankamai minkštas, jį dar pavirti.
- Tada ištraukti ir leisti apdžiūti.
- 100 g svogūno susmulkinti, apkepti alyvuogių aliejuje.
- Ryžius apvirti sūdytame vandenyje.
- Kai jie užvirs, virti dar 8-9 min.
- Morkas supjaustyti griežinėliais, 300 g svogūno pusžiedžiais, pomidorus susmulkinti plonomis riekutėmis.
- Į faršą dėti kiaušinį, apkeptą svogūną, apvirtus ryžius, mairūną, juoduosius pipirus, 10 g druskos ir gerai išmaišyti.
- Faršo įdarą dėti į kopūsto lapus ir suvynioti.
- Juos apkepti keptuvėje ir dėti į troškintuvą.
- Ant viršaus sudėti daržoves, pilti 250 ml vandens, berti kitą dalį druskos (10-12 g) bei ant viršaus uždėti prieskonines žoles (čiobrelius, peletrūną ar kt. norimas).
- Užvirti ant viryklės ir tada dėti į 170C įkaitintą orkaitę.
- Troškinti 1 val.
- Patiekti su grietine, bet šiukštu be kečiupo!
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Gairės:
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!
Kiek jūs galit gamint? Žmonės valgo, geria, vėl valgo. Esam labiausiai nutukę is visų penkiolikos posovietinių respublikų, o Europoje penkti pagal nutukimą. Apsiraminkit.
REKLAMA