Tobulo skonio derinys: šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu

Svarstote kuo save ir savo šeimą palepinti vėsiais žiemos vakarais? Tikriausiai sutiksite, kad šokoladiniai keksiukai pradžiugintų ne vieną.

Tinklaraštininkė Jurgita dalinasi šokoladinių keksiukų su maskarponės kremu receptu ir tikina, kad šis saldumynas tiek tiek kasdienam pasilepinimui, tiek šventiniam stalui.

Pagaminama apie 15 keksiukų. Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė

Keksiukams pagaminti reikės: 1 stiklinės miltų, 1 stiklinės cukraus, 1/2 stiklinės kakavos, 1 stiklinės pieno, 2 kiaušinių, 50 ml. aliejaus, 1,5 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos.

Kremui pagaminti reikės: 250 gr. maskarponės sūrio, 250 ml. grietinėlės 35 proc., 1 v.š. citrinos sulčių, 3 v.š. cukraus.

Keksiukų gaminimas:

Dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir druską;

Kiaušinius su druska plakame mikseriu apie 5 min., kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus;

Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame mikseriu. Tešla būna labai skysta. Užpildome ja 2/3 keksiuko formelės ir kepame 180°C apie 30 min.

Kremo gaminimas:

Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis;

Atsargiai įmaišome į maskarponę;

Konditeriniu švirkštu papuošiame kremu atvėsusius keksiukus.

Skanaus!

Šaltinis: Jurgitos receptai


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų