REIKĖS: 3 kg pomidorų; 2 raudonų paprikų; 3 didelių svogūnų; 1 galvutės česnako; 1 stiklinės cukraus; 5 v.š. druskos; 150 ml acto (9 %); 1 а.š. maltų juodųjų pipirų; 1 а.š. cinamono; 1 а.š. maltos kalendros; baziliko ir raudonėlio.
GAMINIMAS
Pomidorus išpjaustyti, užpilti verdančiu vandeniu ir nublanširuoti.
Sumalti mėsmalės pagalba pomidorus, paprika, svogūnus. Sudėti daržoves į puodą, suberti druską, cukrų ir likusius prieskonius. Virti apie valandą vis pamaišant.
Sudėti smulkintą česnaką, supilti actą, permaišyti, pavirti kelias minutes ir karštą padažą supilstyti į stiklainius.
Šaltinis: Skanus gyvenimas