Humusui reikės:
- 800 ml konservuotų avinžirnių (saują avinžirnių pasilikti patiekimui ir pusę skysčio)
- 250 ml tahini sezamų sėklų pastos
- 3 š. alyvuogių aliejaus
- Sauja ledo kubelių
- Vandens atskiesti
- Žiupsnio kumino
- Žiupsnio kalendrų sėklų
- Kelių dosnių žiupsnių jūros druskos
- 1 vidutinės citrinos sulčių
- Česnako skiltelės
Patiekimui reikės:
- Granato sėklų
- Šviežios kalendros
- Saujos konservuotų avinžirnių
- Alyvuogių aliejaus
- Paprikos miltelių
- Šviežių agurkų, cukinijos, ridikų, salierų, morkų
- Marinuotų arba raugintų agurkėlių
- Su alyvuogių aliejumi orkaitėje skrudintos duonelės
Gaminimo eiga:
- Visus humuso ingredientus, išskyrus ledo kubelius, druską ir vandenį, susmulkinti galingame blenderyje iki vientisos tirštos masės. Sudėjus ledukus vėl smulkinti iki vientisos masės. Tada po truputį pilti vandenį, kol masė taps norimos konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska.
- Lėkštėje iš humuso suformuoti įdubusį apskritimą, į jį įpilti aliejaus ir išdėlioti saują avinžirnių, granatų sėklas, šviežią kalendrą, pabarstyti paprikos milteliais.
- Patiekti su daržovėmis ir skrudinta duonele.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!