Rolando Emmericho režisuotas įtraukiantis karo epas pasakoja apie vieną svarbiausių Antrojo pasaulinio karo mūšių – Midvėjaus mūšį, vykusį 1942 m. birželį tarp JAV ir Japonijos.
Filmas prasideda nuo 1941 m. Perl Harboro atakos ir pasakoja apie JAV atsakomuosius veiksmus. Įspūdingi specialieji efektai perteikia lėktuvų kovas, torpedų atakas ir laivų mūšius.
Nors filmas sulaukė įvairių įvertinimų – už istorinį tikslumą ir įspūdingus vaizdus, tačiau kritikuotas už veikėjų šabloniškumą – jis skirtas pagerbti didvyrius ir pabrėžti Midvėjaus mūšio svarbą.
Aptarę filmo siužetą, vedėjai pasiraitojo rankoves ir pagamino apelsininę antį su vyne troškintomis kriaušėmis. Šis patiekalas neabejotinai papuoš bet kokį šventinį stalą.
Apelsininė antis su vyne troškintomis kriaušėmis
Ingredientai apelsininei ančiai:
- 2,5–3 kg svorio antis;
- 1 kg apelsinų;
- 5 v. š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
- 1 kg mažų bulvyčių;
- 1 a. š. garstyčių;
- 5 česnako skiltelės, susmulkintos;
- Švieži čiobreliai;
- Švieži rozmarinai;
- Raudonėliai „Sauda“;
- Muskatas „Sauda“;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Alyvuogių aliejus.
Ingredientai vyne troškintoms kriaušėms:
- 4 kietos kriaušės;
- 750 ml raudono vyno (arba, kad apsemtų kriaušes);
- 2 v. š. cukraus;
- Gvazdikėliai „Sauda“;
- 2 cinamono lazdelės „Sauda“.
Pirmiausiai, pasiruoškite anties marinatą: sumaišykite Vilniaus „Naminį“ majonezą, garstyčias, smulkintas česnako skilteles, dalį rozmarinų, čiobrelių, „Saudos“ raudonėlį, muskatą, druską ir pipirus. Šiuo marinatu įtrinkite antį ir palikite šaldytuve per naktį.
Mėsai pasimarinavus, tris apelsinus supjaustykite skiltelėmis. Skilteles dėkite į antį ir ant viršaus, o iš 1–2 apelsinų išspauskite sultis ir apšlakstykite pačią antį.
Dėkite antį į kepimo maišą ir į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 2 valandas, priklausomai nuo anties dydžio. Jei norite, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepta, vidinė mėsos temperatūra turėtų siekti apie 57°C, o pilnai iškepta – apie 74°C.
Likus 30-40 minučių iki kepimo pabaigos, atsargiai prakirpkite kepimo maišą, o šalia anties dėkite kepti ir mažas bulvytes, prieš tai jas įtrinant alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, čiobreliais ir rozmarinu. Tęskite kepimą kartu su antimi ir bulvėmis, kol viskas bus paruošta.
Kol mėsa ir bulvės kepa, paruoškite vyne troškintas kriaušes. Pirmiausia, jas nuskuskite ir, naudojant skustuką, išimkite sėklas iš apatinės jų dalies. Tuomet, į puodą supilkite raudoną vyną, ištirpinkite cukrų, įdėkite gvazdikėlių ir cinamono lazdelių. Galiausiai, dėkite kriaušes ir troškinkite apie 15-20 minučių, kol jos suminkštės.
Ant didelio padėklo dėkite iškeptą antį su bulvėmis ir vyne troškintomis kriaušėmis. Papuoškite apelsinų skiltelėmis ir šviežiais rozmarinais. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!