Apie pusryčius rašanti maisto tinklaraštininkė Gabrielė Žutautaitė Naidzinavičė rekomenduoja penkias Vilniaus vietas, kuriose paragauti pusryčių privalo kiekvienas.
Beigelių krautuvėlė
„Vis dar manau, kad ši vietelė yra neatrastas Vilniaus perlas“, – sako Gabrielė. Čia galima paragauti autentiškos šakšukos, reto minkštumo beigelių ir puikių desertinių kepinių, kuriuos kepa ir gamina Lietuvos žydų bendruomenė. Maisto tinklaraštininkė teigia šioje krautuvėlėje pamilusi lipnias namines bandeles su cinamonu.
Backstage Cafe
Backstage cafe Gabrielė rekomenduoja ne tik dėl jų gaminamų vienų skaniausių desertų Vilniuje, bet ir dėl merginos dievinamų pusryčių. Anot jos, asmeninis favoritas – kiaušinių ir avokadų salotų skrebutis.
Pitarija Fire Place
„Pitarija yra ta jauki vieta kaimynystėje, į kurią visada norisi sugrįžti. Čia savaitgalio pusryčiams renkuosi jų krosnyje keptą šakšuką, bet lygiai taip pat dievinų pitą sabich – su virtais kiaušiniais, humusu ir keptais baklažanais“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė. Ji rekomenduoja čia paragauti vietnamietiškos kavos, o kito ryto pusryčiams išsinešimui pričiupti pitų be įdaro.
Lola
Ši vieta Gabrielės širdį pavergė dėl iki smulkiausių detalių apgalvoto meniu. Netikėtu atradimu ji vadina humuso kiaušinius. „Nemačiau, kad Vilniuje dar kas ką panašaus serviruotų, tai rekomenduoju išbandyti. Labai subalansuotas ir labai sotus pusryčių patiekalas“, – sako pusryčių ekspertė.
DEMOLOFTAS
Nors Demolofte tinklaraštininkė lankėsi tik vieną kartą, žada čia surįžti išragauti likusio meniu. Kaip pasakoja ji, pirmasis įspūdis šiame restorane – sezoniška, maistinga ir labai apgalvota. „Pridėjus puikią rūšinę kavą ir neįtikėtino jaukumo erdvę, norisi ten likti gerokai ilgiau nei pusryčiams“, – sako Gabrielė.
Autorius: Miglė Tamošiūnaitė, praktikantė