Dievinu vištienos receptus, kuriuos lengva pasigaminti namuose, kurių skonis primena kažką gardaus, ką užsisakytumėte gerame restorane. Tai tikrai vienas iš tų receptų“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Reikės:
- 4 be odos ir kaulų vištienos krūtinėlės;
- 1 šaukštas citrininių pipirų;
- 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus arba avokadų aliejaus;
- 1 šaukštas sviesto;
- 4 skiltelės česnako, smulkintos;
- ½ stiklinės vištienos kaulų sultinio;
- ½ stiklinės pieno;
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo arba miltų be glitimo;
- 2 saujos šviežių špinatų, supjaustytų;
- 1 šviežios citrinos, žievelės ir sulčių;
- 1/2 citrinos, griežinėliai papuošimui;
- šviežių petražolių, papuošimui.
Pagardinkite vištieną citrinpipirių prieskoniais ir įtrinkite iš visų pusių. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sviestą.
Kai įkais, kepkite vištienos krūtinėles, kol jos taps aukso rudos spalvos ir nebebus rausvos viduje, arba kol mėsa beveik iškeps.
Priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, tai paprastai trunka apie 4 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusią vištieną atidėkite į šalį ir uždenkite, kad neatvėstų.
Į tą pačią įkaitintą keptuvę sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite 30 sekundžių, dažnai maišydami. Įpilkite sultinio, leisdami jam burbuliuoti ir nuolat maišydami medine mentele apie minutę.
Tuo tarpu mažame dubenyje išmaišykite pieną su kukurūzų krakmolu/miltais iki vientisos masės. Supilkite šį pieno mišinį į keptuvę ir išmaišykite.
Sudėkite smulkintus špinatus, citrinos žievelę ir citrinos sultis, tada troškinkite ant silpnos ugnies, kol špinatai suminkštės, bet vis dar bus ryškiai žali, vos minutę ar dvi.
Grąžinkite vištieną į karštą keptuvę ir papuoškite citrinos griežinėliais bei šviežiai kapotomis petražolėmis (nebūtina)
Patiekdami ant kiekvienos vištienos krūtinėlės užpilkite šiek tiek kreminio špinatų padažo.











































































































































































































































































































