Porcijos 4 – 6. Užtruksite daugiau nei 1 val:
- 6 – 8 vištienos gabalėliai (tinka sparneliai, blauzdelės, kulšelės);
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 1 a. š. vištienos prieskonių;
- 1 a. š. kmynų;
- Šlakelis aliejaus, kepimui;
- 0,5 paprikos;
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 8 – 10 nedidelių bulvių;
- 600 ml daržovių sultinio;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 v. š. kukurūzų miltų;
- 2 lauro lapai;
- Kelios šakelės čiobrelio;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, petražolės, bazilikas;
- 1 skiltelė česnako.
Vištienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku, kmynais, vištienos prieskoniais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame vištienos gabalėlius, kol šie gražiai apskrus.
Į kepimo indą dedame apkeptą vištieną. Šalia pusžiedžiais pjaustytą svogūną, ruoželiais papriką, nuplautas šviežias bulves, trakuotą morką, lauro lapus, čiobrelio šakeles. Užpilame sultiniu, uždengiame dangčiu ir kepame gerai įkaitintoje iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val 30 min.
Grietinėlę sumaišome su kukurūzų miltais ir užpilame ant vištienos. Išmaišome ir gražiname kepti į orkaitę jau atidengtą indą 10 – 15 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.