Juosta „Žiūrėk, kaip jie bėga“ – stilinga ir šmaikšti kriminalinė komedija, su meile parodijuojanti klasikinį „whodunit“ žanrą, o filmą įkvėpė ne kas kitas, kaip Agathos Christie detektyvai ir teatro pasaulis.

Veiksmas vyksta tuometiniame Londone, kur legendinė A. Christie pjesė „Pelėkautai“ jau daugelį metų karaliauja teatro scenoje. Tačiau šlovę temdo kraujas, mat Holivudo režisierius Leo Köpernickas, planavęs ekranizuoti pjesę, nužudomas tiesiog teatro užkulisiuose.
Tyrimo imasi netikėtas tandemas: šiek tiek pervargęs ir viskam abejingas inspektorius Stoppard bei jo visiška priešingybė – žvali, smalsi ir entuziastinga konsteblė Stalker. Kartu jie įsivelia į teatrinių paslapčių ir egocentriškų personažų raizgalynę, kurioje visi turi motyvą, bet niekas nesako tiesos.
Aptarę siužeto vingius ir pasisėmę įkvėpimo, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis parodė, kaip pasigaminti neįprastą, tačiau itin gardų patiekalą. Skumbrės musas su citrinų želė skamba netikėtai, bet būtent tokie patiekalai tuo metu buvo laikomi prabangos ženklu.
Skumbrės musas su citrinų želė ir skrudinta duona
Ingredientai:
- 200 g rūkytos skumbrės (be odos, kaulų);
- 50 g kreminio sūrio;
- 50 g natūralaus graikiško jogurto;
- 1 v. š. citrinų sulčių;
- 1 a. š. tarkuotos žievelės;
- 1 v. š. kapotų petražolių;
- 1 v. š. kapotų krapų;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Kelios riekelės šviesios duonos su raugu „Vilniaus duona“ „Sostinės“;
- 1 pak. citrinų skonio želė;
- 2 šaukštai kapotų pistacijų;
- Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės;
- Žiupsnelis druskos ir pipirų „Sauda“;
- Keli lašai alyvuogių aliejaus;
- Žirnių daigai.
Gaminimo eiga:
Pagal instrukciją pasiruoškite citrinų želę ir palikite sustingti.
Maisto smulkintuvu sutrinkite rūkytą skumbrę, sūrį, jogurtą, citrinos sultis ir žievelę. Į masę pridėkite smulkintas petražoles ir krapus. Pagardinkite pipirais ir druska, kol masė taps švelni, kremiška ir pakankamai tvirta, kad išlaikytų formą.
Paskrudinkite pistacijas keptuvėje ir sukapokite. Paskrudinkite duoną iki traškumo.
Formuokite patiekalą: su kulinarine formele pasidarykite vienodus duonos ir želė kvadratėlius. Dėkite skrudintą duoną, ant jos – skumbrės musą, galiausiai – dėkite želė. Patiekalą pagardinkite pistacijomis ir žirnių daigais. Skanaus!











































































































































































































































































































