• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Milijonieriaus palikimas“ ir pagamino silkės kapotinį.

Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Milijonieriaus palikimas“ ir pagamino silkės kapotinį.

REKLAMA

Visų laikų pelningiausia lietuviška Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“ – nuotykių kupina istorija apie du brolius: kaime gyvenantį Kęstą (akt. Giedrius Savickas) ir miestietį Vincą (akt. Audrius Bružas). Broliai netikėtai sužino, kad dėdė iš Amerikos paliko jiems po penkis milijonus dolerių. Tačiau šis palikimas turi sąlygų – norėdami gauti pinigus, broliai privalo atlikti daugybę keistų ir linksmų užduočių.

Filmo siužetas ne tik įtraukia žiūrovus, bet ir įkvėpė laidos vedėjus sukurti tradicinį lietuviškos vakarienės patiekalą. Šį kartą jie gamins silkės kapotinį su kelmučiais, bulvėmis ir kitais pagardais. Juk silkė – tikra kiekvieno lietuvio stalo puošmena.

REKLAMA
REKLAMA

Silkės kapotinis

Kapotiniui reikės:

  • Apie 200 g silkės;
  • Apie 80 g kelmučių;
  • 6-7 vnt ridikėlių;
  • 10 vnt marinuotų agurkėlių;
  • 8 vnt putpelių kiaušinių;
  • Ryšulėlio krapų;
  • Ryšulėlio svogūnų laiškų;
  • Saujelė žirnių daigų;
  • 1 šalotinio svogūno;
  • 3 didelių bulvių;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Prieskonių bulvėms „Sauda“.

Padažui reikės:

REKLAMA
  • 3 v. š.grietinės;
  • 2 v. š. majonezo „Vilniaus „Pirmas lietuviškas“;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • Krapų;
  • Česnako granulių „Sauda“;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“;
  • Žirnių daigų.

Gamyba:

Bulves supjaustykite kubeliais, pagardinkite „Saudos“ prieskoniais bulvėms, dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 20 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Kol bulvės kepa, išvirkite putpelių kiaušinius ir perpjaukite pusiau. Smulkiom riekelėm supjaustykite ridikėlius.

Bulvėms iškepus, dubenyje sumaišykite gabalėliais pjaustytą silkę, smulkintą svogūną, marinuotus agurkėlius, didžiąją dalį kelmučių, smulkintus svogūnų laiškus, krapus ir iškeptas bulves.

Pasiruoškite padažą: trintuvėje sumaišykite grietinę, Vilniaus „Pirmą lietuvišką“ majonezą, garstyčias, šaukstą citrinos sulčių, krapus, pagardinkite druska bei pipirais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Serviruokite: į kulinarinį žiedą dėkite silkę su agurkėliais, bulvėmis bei kelmučiais, padarykite gražią formą. Ant viršaus dėkite pasiruošto padažo ir jį tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. Tuomet dėkite ridikėlių griežinėlius, papuoškite krapais.

Šalia silkės kapotinio sudėkite likusius kelmučius, putpelių kiaušinius, žirnių daigus, ridikėlius, kelis šaukštelius padažo ir viską pagardinkite šviežiais žalumynais. Skanaus!

Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų