Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Reikės (1 blynui):
- 1/3 cukinijos
- 2/3 morkos
- 1 mažesnio svogūno
- 2 česnako skiltelių
- šiek tiek svogūno laiškų
- 100 g kvietinių miltų
- 120 ml vandens
- žiupsnelio druskos ir pipirų
Padažui:
- 1 v. š. sojų padažo
- 1/2 v. š. vandens
- 1/2 a. š. sezamų aliejaus
- 1 a. š. acto
- 1 a. š. klevų sirupo
- šiek tiek čili dribsnių ir sezamų
- 1 česnako skiltelės
Eiga:
- Sumaišome miltus su vandeniu, susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
- Daržoves sutarkuojame arba supjaustome į smulkesnes juosteles. Dedame į tešlą ir išmaišome.
- Kepame ant įkaitinto aliejaus ~5-6 min iš abiejų pusių. Jei norite, galite daryti ir keletą mažesnių, o ne vieną didelį blyną. Atidžiai žiūrime, kad blynas gerai apskrustų, bet nesudegtų.
- Kol blynas kepa, galime susimaišyti padažą.
- Susipjaustome blyną į mažesnius gabaliukus, užsiberiame svogūno laiškų, mirkome į padažą ir ragaujame!
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @tofuvisainefu