Pikantiški kimchi blynai
Jums reikės:
- 250-300 g kimchi kopūstų
- 30 g kimchi skysčio
- 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
- 30 g sojos padažo
- 60 g vandens
- 100 g miltų
- 30 g smulkintų svogūnų laiškų
Padažui reikės:
- 6 valg. š. kečupo
- 4 valg. š. sojos padažo
- 6 valg. š. Vorčesterio padažo
- 2 valg. š. agavų sirupo
Taip pat reikės:
- Šiek teik aliejaus kepimui
- Šiek tiek sezamo sėklų
- Šiek tiek grietinės
- Šiek tiek svogūnų laiškų
Kimchi kopūstus išimkite iš stiklainiuko ir gerai nuspauskite perteklinį skystį į dubenį (jis bus naudojamas tešlai).
Į dubenį su nuspaustu kimchi skysčiu įmuškite kiaušinį, supilkite sojų padažą, vandenį ir lengvai išplakite. Suberkite miltus ir sudėkite susmulkintus kimchi kopūstus ir susmulkintus svogūnų laiškus, gerai išmaišykite. Paruoštą blynų tešlą palikite „pailsėti“ 10 minučių.
Į dubenėlį sudėkite kečupą, įpilkite sojos padažą, Vorčesterio padažą, agavų sirupą ir gerai išmaišykite.
Keptuvę įkaitinkite, įpilkite kepimo aliejų ir sumažinkite kaitrą iki šiek tiek didesnės nei vidutinė. Formuokite norimo dydžio blynus. Blynams kepant ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų, apverskite ir baikite kepti.
Iškepusius blynus patiekite apšlakstydami paruoštu padažu, grietine ir apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus.
Brie sūris keptas duonos kepale
Jums reikės:
- ~1 kg brie sūrio
- 1 vnt. apvalios, šviežios, baltos duonos
- 60 g tirpinto sviesto
- 2-3 vnt. česnako skiltelių
- Žiupsnelio druskos
- 3-4 valg. š. karamelizuotų svogūnų
- 1 vnt. skiltelės česnako
- Šakelės šviežio rozmarino
- Geros saujos graikinių riešutų
Rinkdamiesi šviežią duoną šiam patiekalui atkreipkite dėmesį, kad kepalo skersmuo atitiktų sūrio skersmenį. Jei nerandate tokio dydžio duonos, galite rinktis mažus brie sūrio gabaliukus ir mažus duonos kepaliukus.
Duonos kepalo viršų nupjaukite aštriu peiliu ir išimkite visą minkštimą. Gauto kubiliuko kraštus įpjaukite kąsnio dydžio gabalėliais, kad po to būtų galima atlaužti duonos gabalėlius kartu su sūriu ir iškart skanauti.
Paruoškite česnakinį sviestą. Į tirpintą sviestą išspauskite česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
Paruoštu česnakiniu sviestu ištepkite išskobtos duonos vidų ir sudėkite karamelizuotus svogūnus, paskirstykite juos tolygiai ant dugno.
Brie sūrio viršutinį pelėsio sluoksnį nupjaukite ir visą sūrį be viršutinės dalies įsprauskite į išskobtos duonos vidų.
Česnako skiltelę supjaustytą riekutėmis susmaigstykite į sūrį. Tą patį padarykite su nuskabytomis rozmarino šakelėmis. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir gausiai apibarstykite sūrį.
Nupjautą duonos kepaliuko viršutinę dalį suplėšykite maždaug kąsnio dydžio gabalėliais, supilkite ant jų likusį česnakinį sviestą ir gerai išmaišykite. Česnakinius duonos gabaliukus suberkite į kepimo skardą šalia duonos.
Taip paruoštą duonos kepaliuką dėkite kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 20-25 minutes.
Iškepusį sūrį duonoje skanaukite dar karštą.
Skanaus.
Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!