• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – pikantiškais kimchi blynais, o gardžiam užkandžiui – bri sūriu keptu duonos kepale. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

Savaitgalį nustebinkite šeimą gardžiausiais patiekalais – pikantiškais kimchi blynais, o gardžiam užkandžiui – bri sūriu keptu duonos kepale. Kaip žingsnis po žingsnio pagaminti šiuos patiekalus, pamatysite jau šio šeštadienio TV3 laidoje „Gardu gardu“.

REKLAMA

Pikantiški kimchi blynai

Jums reikės:

  • 250-300 g kimchi kopūstų
  • 30 g kimchi skysčio
  • 1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
  • 30 g sojos padažo
  • 60 g vandens
  • 100 g miltų
  • 30 g smulkintų svogūnų laiškų

Padažui reikės:

  • 6 valg. š. kečupo
  • 4 valg. š. sojos padažo
  • 6 valg. š. Vorčesterio padažo
  • 2 valg. š. agavų sirupo

Taip pat reikės:

  • Šiek teik aliejaus kepimui
  • Šiek tiek sezamo sėklų
  • Šiek tiek grietinės
  • Šiek tiek svogūnų laiškų

Kimchi kopūstus išimkite iš stiklainiuko ir gerai nuspauskite perteklinį skystį į dubenį (jis bus naudojamas tešlai).

REKLAMA
REKLAMA

Į dubenį su nuspaustu kimchi skysčiu įmuškite kiaušinį, supilkite sojų padažą, vandenį ir lengvai išplakite. Suberkite miltus ir sudėkite susmulkintus kimchi kopūstus ir susmulkintus svogūnų laiškus, gerai išmaišykite. Paruoštą blynų tešlą palikite „pailsėti“ 10 minučių.

REKLAMA

Į dubenėlį sudėkite kečupą, įpilkite sojos padažą, Vorčesterio padažą, agavų sirupą ir gerai išmaišykite.

Keptuvę įkaitinkite, įpilkite kepimo aliejų ir sumažinkite kaitrą iki šiek tiek didesnės nei vidutinė. Formuokite norimo dydžio blynus. Blynams kepant ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų, apverskite ir baikite kepti.

Iškepusius blynus patiekite apšlakstydami paruoštu padažu, grietine ir apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.

REKLAMA
REKLAMA

Skanaus.

Brie sūris keptas duonos kepale

Jums reikės:

  • ~1 kg brie sūrio
  • 1 vnt. apvalios, šviežios, baltos duonos
  • 60 g tirpinto sviesto
  • 2-3 vnt. česnako skiltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 3-4 valg. š. karamelizuotų svogūnų
  • 1 vnt. skiltelės česnako
  • Šakelės šviežio rozmarino
  • Geros saujos graikinių riešutų

Rinkdamiesi šviežią duoną šiam patiekalui atkreipkite dėmesį, kad kepalo skersmuo atitiktų sūrio skersmenį. Jei nerandate tokio dydžio duonos, galite rinktis mažus brie sūrio gabaliukus ir mažus duonos kepaliukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duonos kepalo viršų nupjaukite aštriu peiliu ir išimkite visą minkštimą. Gauto kubiliuko kraštus įpjaukite kąsnio dydžio gabalėliais, kad po to būtų galima atlaužti duonos gabalėlius kartu su sūriu ir iškart skanauti.

Paruoškite česnakinį sviestą. Į tirpintą sviestą išspauskite česnaką, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.

Paruoštu česnakiniu sviestu ištepkite išskobtos duonos vidų ir sudėkite karamelizuotus svogūnus, paskirstykite juos tolygiai ant dugno.

REKLAMA

Brie sūrio viršutinį pelėsio sluoksnį nupjaukite ir visą sūrį be viršutinės dalies įsprauskite į išskobtos duonos vidų.

Česnako skiltelę supjaustytą riekutėmis susmaigstykite į sūrį. Tą patį padarykite su nuskabytomis rozmarino šakelėmis. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir gausiai apibarstykite sūrį.

Nupjautą duonos kepaliuko viršutinę dalį suplėšykite maždaug kąsnio dydžio gabalėliais, supilkite ant jų likusį česnakinį sviestą ir gerai išmaišykite. Česnakinius duonos gabaliukus suberkite į kepimo skardą šalia duonos.

Taip paruoštą duonos kepaliuką dėkite kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 20-25 minutes.

Iškepusį sūrį duonoje skanaukite dar karštą.

Skanaus.

Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų