Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis
Jums reikės:
- 1 vnt. didelio sviestinio moliūgo (~1kg nuvalyto)
- 1 vnt. didelio svogūno
- 2 vnt. morkų
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek aliejaus
- 600 ml Miso sultinio
Česnakiniam sviestui reikės:
- 200 g sviesto
- 2-3 vnt. česnako galvų
- Pundelio šviežių petražolių
- Žiupsnelio druskos
- Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
Taip pat reikės:
- 50 g kedro riešutų
- 400 g nedidelių virtų krevečių
- 1 arb. š. čili dribsnių
- Pundelio šviežių petražolių
- Mėgstamos šviesios duonos
Paruoškite moliūgų sriubą. Moliūgą bei morkas nulupkite ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Svogūną padalinkite į keturias dalis ir kartu su moliūgu bei morkomis sudėkite į kepimo skardą.
Apšlakstykite trupučiu aliejaus ir užberkite druskos pagal skonį. Česnako galvų viršūnes nupjaukite, užberkite žiupsnelį druskos, apliekite trupučiu aliejaus, susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą kartu su moliūgais bei morkomis. Taip paruoštas daržoves dėkite kepti į iki 170-180 laipsnių įkaitintą orkaitę (su ventiliatoriaus funkcija) ir kepkite apie 50 minučių.
Iškepusias daržoves, išskyrus česnaką (jis bus naudojamas česnakiniam sviestui), su MISO sultiniu sutrinkite iki šilkinės konsistencijos. Jei reikia – pagardinkite žiupsneliu druskos.
Paruoškite česnakinį sviestą. Į smulkintuvo indą sudėkite kambario temperatūros sviestą, išspauskite iškepusį česnaką, sudėkite pasmulkintą petražolę, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir viską sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
Sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus. Jiems pradėjus ruduoti suberkite krevetes ir nuolat maišykite. Įdėkite šaukštą anksčiau paruošto česnakinio sviesto, suberkite čili dribsnius, pasmulkintą šviežią petražolę ir šiek tiek apkepinkite.
Paruoštą moliūgų sriubą patiekite pagardindami krevetėmis su kedro riešutais ir paskrudinta duona su česnakiniu sviestu.
Skanaus.
Miso grikiai su grybais
Jums reikės:
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 3 vnt. skiltelių česnako
- 1 valg. š. sviesto
- Šlakelio aliejaus
- Šiek tiek džiovintų baravykų
- 150 g grikių
- 100 ml balto, sauso vyno
- 0,5 l Miso sultinio
- 100 g parmezano sūrio
- 300 g voveraičių
- 300 g shimeji grybų
- 1 valg. š. česnakinio sviesto
- Šiek šviežios petražolės
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus su česnakais. Kepkite apie 2-3 minutes. Sudėkite pasmulkintus džiovintus baravykus, pakepinkite dar minutę ir suberkite grikius.
Pakepinę dar minutę supilkite vyną, o jam nugaravus per kelis kartus supilkite sultinį ir troškinkite, kol visas susigers ir suminkštės grikiai. Jeigu nugaravus sultiniui grikiai dar bus neparuošti – tęskite įpildami vandens.
Prieš patiekiant suberkite tarkuotą parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Į kitą, labai gerai įkaitintą keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir suberkite gerai nuvalytas voveraites. Pakepkite kelias minutes, tuomet suberkite shimeji grybus ir kepkite dar maždaug penkias minutes kartais pamaišydami.
Įdėkite šaukštą česnakinio sviesto ir jam ištirpus suberkite pasmulkintas petražoles, įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite ir išjunkite kaitrą.
Skanaus.
„Gardu gardu“ – šeštadieniais, 10.30 val. per TV3!