Ingredientai: 6 bulvės; 200 g varškės; 2 kiaušiniai; 2 v. š. bulvių krakmolo; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 3 v. š. grietinės; šlakelis aliejaus, kepimui; keli svogūnų laiškai (nebūtina); kelios krapų šakelės (nebūtina).
Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Varškę išsukame su kiaušiniais, krakmolu, druska, pipirais. Į varškės masę sudedame tarkuotas bulves. Gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Šaukštu dedame masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus sudedame į troškintuvą. Grietinę maišom esu trupučiu vandens ir užpilame blynus. Troškiname ant silpnos kaitros apie 15 – 20 min. Pabarstome smulkintais žalumynais ir nukaičiame nuo ugnies.