Ši špinatų ir tofu lazanija yra nuostabi klasikinio itališko recepto adaptacija! Sūrio padažas, pilnas baltymų iš tofu ir aromatingi prieskoniai puikiai derėdami sukuria šildantį ir sotų patiekalą. Puikiai tiks prie geros kompanijos ir taurės balto vyno.
Ingredientai: 6 lazanijos lakštai; 300g špinatų; 730g nesaldinto sojų pieno (3 stiklinės); 90g miltų (6 šaukštai); 150g tofu, sutrupintas; 150g tofu, supjaustytas kubeliais; 2 raudonos paprikos, supjaustytos; 1 svogūnas, supjaustytas; 1 šaukštelis Dižono garstyčių; 3 šaukštai maistinių mielių; 2 česnako skiltelės; 1 šaukštas džiovinto raudonėlio; 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių; druska; juodieji pipirai.
Kubeliais supjaustytą tofu pamerkiame į pasūdytą vandenį Įkaitiname orkaitę iki 180 °C Dideliame puode užverdame didžiają dalį sojų pieno (atidėti pusę stiklinės)
Likusią dalį sojų pieno supilame į mažą indelį ir sumaišome su miltais. Supilame šią masę į karštą sojų pieną ir maišome iki vientisos masės.
Nuimame puodą nuo ugnies, sudedame apie trečdalį sutrupinto tofu, prieskonius, garstyčias, druska ir pipirus. Štai ir mūsų sūrio padažas. Dubenelyje sumaišome špinatus su likusia dalimi sutrupinto tofu. Tofu kubelius išimame iš vandens ir sudedame juos į dubenėlį.
Į didelę keptuvę sudedame česnaką, svogūnus, paprikas ir pakepame kelias minutes. Sudedame špinatų ir tofu mišinį, ir maišydami kepame dar 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies Gilų kepimo indą padengiame kepimo popieriumi.
Lazaniją konstruojame tokia eiga:
- iš pradžių įpilame šiek tiek sūrio padažo ant apačios;
- dedame 3 lazanijos lakštus;
- ant jų sudedame maždaug pusę tofu ir špinatų mišinio;
- pilame likusią dalį sūrio padažo;
- dedame likusius lazanijos lakštus;
- pabaigiame sudedami likusią špinatų ir tofu masę.
Viršų pabarstome maistinėmis mielėmis. Uždengiame kepimo indą folija ir kepame orkaitėje 30 minučių. Po 30 minučių foliją reikia nuimti dar 10 minučių pakepti orkaitėje. Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Challenge 22.