Reikės: 600 ml pieno, 250 miltų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos, 3 a.š. cukraus arba pagal skonį, aliejaus.
Kiaušinį suplakiau šluotele, įpyliau pieną, subėriau miltus ir išmaišiau. Maišiau šluotele, kad neliktų gumuliukų. Jei gerai neišsimaišė ir vistik liko gumuliukų, nesinervuokite, o tiesiog perliekit masę per sietelį ir vuolia, tešla gausis tobula. Lietinių masę pagardinau žiupsneliu druskos, cukrumi pagal skonį ir kepiau lietinius.
Patarimas: Kitas būdas, kad tešla gautųsi tobula, būtų be gumuliukų, lietinių masę maišykite nedideliais kiekiais pilant pieną ir miltus. Miltų berkite daugiau, kad masė būtų pakankamai tiršta, o paskui pilkite pieną, taip ją suskystindami.
Beje, daugelis į lietinių masę supila aliejų, bet aš įpratusi kepti savaip, t.y. keptuvę sutepu aliejumi. O mano Mama ir dabar kepant lietinius, keptuvę sutepa spirgiuku. Skanaus!