Prireiks: 300 g juodųjų serbentų; 2 l vandens; 2 v. š. acto.
Aš naudojau šaldytus, trintus serbentus. Juos atitirpiname. Sudedame į puodą, įpilame vandens, acto. Paverdame apie 15 min. Sudedame kiaušinius. Paverdame 7–10 min.
Paliekame per naktį stovėti skystyje. Kitą dieną išimame iš skysčio. Neišsigąskite, nes iš pradžių tikrai atrodys, kad kiaušiniai visiškai nenusidažė, bedžiūnant lukštui spalva ims ryškėti. Bet nebus ryški. Tokia šviesi pastelinė.
Po 10 minučių virimo kiaušiniai bus nebevalgomi,deja... Tikras atradimas, ar ne ?..
Beje tiek minučių virti jie visada buvo valgomi ir tinkamo kietumo, o tik šiais stebuklingais laikais tapo nevalgomi.
REKLAMA