Ingredientai: 6 didelės bulvės; 2 kiaušiniai; 2–3 v. š. miltų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 0,5 a. š. džiov. raudonėlio; 1 a. š. bulvių pr; 1/4 a. š. česnakų granulių; 1/4 a. š. svogūnų granulių; Aliejaus kepimui.
Patiekti: Skrudinta šoninė; Grietinė; Žalumynai.
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame burokine tarka. Jeigu daug skysčio, ranka nespaudžiame ir nupilame. Mušame kiaušinius, beriame miltus ir prieskonius.
Gerai išmaišome. Kepame blynus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps. Patiekiame su grietine, žalumynais ir skrudinta šonine.