• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Tie, kurie mėgsta prieskoningą maistą ir Meksikos virtuvę, šis augalinis meksikietiškai įdarytų paprikų receptas jūsų skonio receptoriams – patekimas į rojų.

Kodėl šis receptas tau gali patikti?

  • Tinka vegetarams, veganams, augalinę mitybą propaguojantiems ir netolerojantiems glitimo,
  • Patiekalas turi daug skaidulų bei mažai riebalų,
  • Praturtintas augaliniais baltymais – vienoje porcijoje net 23 g.,
  • Naudingas vitaminais A, C ir B6,
  • Lengvas paruošimas,
  • Ryškūs skoniai,
  • Nenuskriausi gyvunėlio.

O jei netoleruoju sojos?

Šiame recepte vienas iš pagrindinių naudojamų ingredientų paprikų įdarui – sojos faršas. Dėl savų priežasčių, norint pagaminti šį patiekalą be sojos, siūlau keisti ją į lęšius, avinžirnius, dėl tekstūros pridedant smulkintų graikinių riešutų, arba be sojos pagamintą augalinį faršą.

 

Mums reikės (3 porcijoms):

  • 3 didelės paprikos
  • 80 g. sauso sojos faršo
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 vidutinis virtas kukurūzas (tinka ir konservuoti)
  • 240 g. išvirtų raudonųjų pupelių (arba 1 skardinė konservuotų)
  • 110 g. žaliųjų alyvuogių
  • 1 didelis saliero stiebas
  • 1 v. šaukštas pomidorų pastos
  • 1 raudonasis čili pipiras
  • 1 kubelis daržovių sultinio

Prieskoniai:

REKLAMA
REKLAMA
  • 1 a. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • ½ a. šaukštelio rūkytos saldžiosios paprikos
  • ½ a. šaukštelio česnako granulių
  • ⅓ a. šaukštelio kumino
  • ¼ a. šaukštelio cinamono
  • ½ a. šaukštelio raudonėlio
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Galima pagardinti veganišku čederio sūriu arba neaktyvuotomis maistinėmis mielemis

REKLAMA

Gaminimo eiga:

  1. Paruošiam sojų faršą pagal instrukciją daržovių sultinyje.
  2. Kol sojų faršas verda, ruošiame likusį įdarą. Mažame indelyje sumaišome visus prieskonius, sukapojam salierus, kukurūzus, čili pipirą, žaliąsias alyvuoges ir susmulkinam svogūną. Imam didesnį dubenį ir sumaišome daržoves su raudonosiomis pupelėmis, sojų faršu, pomidorų pasta ir prieskoniais.
  3. Jungiam orkaitę kaisti iki 170°C ir išklojam skardą kepimo popieriumi.
  4. Ruošiame paprikas. Perpjauname paprika išilgai, išberiam sėklas, nupjaustome baltas membranas ir šaukšu prikrovus įdaro dedam į skardą. Skardą uždengiam folija ir dedam kepti 30 minučių.
  5. Po 30 minučių ištraukiame skardą, nuimame folija, padidinam orkaitės temperatūrą iki 200°C, apibarstom sūriu ir paskrudinam įdarytas paprikas dar 5-10 minučių.
  6. Ir paskutinis, bet svarbiausias žingsnis – mėgaukites valgydami.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Geistei iš greatinthekitchen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų