Šokoladiniai keksiukai su majonezu
Keksiukams jums reikės:
- 250 g kokybiškų kvietinių miltų
- 50 g tamsios, kokybiškos kakavos
- 200 g rudojo cukraus
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 225 g kokybiško majonezo su kiaušiniais
- 225 g šilto vandens
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
Kremui reikės:
- 100 g beveik kambario temperatūros sviesto
- 200 g kreminio sūrio Quesqream Regular
- 350 g cukraus pudros
- 50 g kokybiškos kakavos
- 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
Paruoškite keksiukus. Į plaktuvo dubenį suberkite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišykite. Į kitą dubenį sudėkite majonezą, supilkite vandenį, labai gerai išmaišykite ir supilkite į sumaišytus sausus ingredientus. Įpilkite vanilės ekstrakto ir viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Į keksiukų formas supilstykite paruoštą masę. Į vieną keksiuko formą reikėtų įpilti apie 60 g masės. Taip paruoštus keksiukus dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite 15-17 minučių.
Paruoškite kremą. Į plaktuvo dubenį sudėkite sviestą ir kreminį sūrį, gerai išmaišykite. Suberkite išsijotą cukraus pudrą ir kakavą, įpilkite vanilės ekstrakto ir palengva gerai viską išmaišykite iki vientisos masės. Jei kremas atrodo per tvirtas, įpilkite šaukštą grietinėlės ar pieno ir vėl viską permaišykite.
Šiek tiek pravėsusius keksiukus papuoškite paruoštu sviestiniu kremu. Kad gautumėte gražesnį papuošimą, naudokite konditerinį švirkštą ar maišą su platesniu antgaliu. Keksiukus taip pa galite papildomai paskaninti ir papuošti uogomis ar nesūdytomis, traiškytomis pistacijomis.
Skanaus.
Gruzdinti kiaušiniai su velniškai gardžiu įdaru
Jums reikės:
- 100 g panko džiūvėsėlių
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
- 2-3 vnt. kiaušinių plakiniui
- 100 g kvietinių miltų
- 8-10 vnt. laisvai laikomų vištų kietai virtų kiaušinių
- 1 arb. š. dižono garstyčių
- 1 valg. š. riebios grietinės
- 3 valg. š. majonezo
- Žiupsnelio druskos
- Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 valg. š. sriracha padažo
- Šiek tiek maltos rūkytos paprikos
- Mėgstamų žalumynų (pasirinktinai)
Viename indelyje sumaišykite panko džiūvėsėlius su parmezano sūriu. Kitame inde išplakite 2-3 kiaušinius plakiniui. Į trečią indą suberkite miltus.
Kietai virtus kiaušinius perpjaukite per pusę išilgai ir į atskirą dubenį išimkite jų trynius. Baltymus labai atsargiai apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir nuvarvinus kiaušinio perteklių – džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje. Paniruotus kiaušinio baltymus dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 5 minutes. Taip paruoškite visus turimus kiaušinių baltymus.
Kol gruzdinti kiaušinių baltymai pravės, pasidarykite įdarą. Anksčiau išimtus kiaušinių trynius pertrinkite, sudėkite garstyčias, grietinę, majonezą, siracha padažą, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, viską gerai išmaišykite.
Gruzdintus kiaušinius įdarykite paruoštu įdaru. Jei turite, naudokite konditerinį švirkštą gražiai formai išgauti. Pagardinkite malta rūkyta paprika ir norimais žalumynais.
Skanaus.
Laidą „Gardu gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją!