Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, laužys nusistovėjusius standartus ir kvies į maisto gamybą žiūrėti kaip į kūrybą.
Kiekvienoje laidoje 3 skirtingų kulinarijos krypčių atstovai pateiks savas vieno patiekalo ar kulinarinės temos interpretacijas. Temos bus pačios įvairiausios – nuo mokinukų priešpiečių dėžutės iki tradicinio plokštainio naujų variacijų. Kulinarijos profesionalai ne tik gamins, bet ir su žiūrovais dalinsis savo receptais bei praktiniais patarimais.
Šios savaitės ypatingas „La maistas“ laidos svečias – Dmitrij Urbanovič. Maistas – jo pašaukimas, vyras dirba įmonėje, kuri aptarnauja vakarėlius maistu. Helovino vakarai Dimai – ne naujiena, laidoje jis nustebins netikėtomis improvizacijomis.
Svečias Dmitrijus gamins moliūgų sausainius su saldainukais ir moliūgų sėklomis. Nuostabiai skanūs ir spalvingi moliūgų sausainiai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems smaližiams!
Dmitrijaus receptą žiūrėkite čia:
Vylius Blauzdavičius pasiruošęs žiūrovus nustebinti pačiomis tikriausiomis mumijomis, kurias garsus šefas gamins iš žaliųjų pipiriukų įdarytų kreminiu sūriu. Kad pipiriukai primintų mumijas, jis ims sluoksniuotą tešlą ir ja apvynios pipirus.
Vaizdas iš tiesų šiurpus – mumijos idealiai tiks Helovino stalui, užkandžiu mėgausis ir suaugę, ir vaikai.
Tobula užkandėlė Helovinui! Nustebins ne tik savo puikia išvaizda, bet ir aitroku skoniu! Šis užkandis tikriausiai labiau tiks suaugusių vakarėliui, vaikams jis gali būti pernelyg aitraus skonio.
Vyliaus receptą žiūrėkite čia:
Tomas Rimydis siūlo tikrą skonį ir pasakišką receptą. Mėgstate rūkytą mėsą, tačiau neturite tam tinkamos įrangos? Šiame recepte rasite puikią idėją, kaip paruošti kalakutą su dūmo skoniu namų sąlygomis.
Tomo receptą žiūrėkite čia:
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.